Fără bizon erau morţi. Gnohere, decisiv pentru FCSB în toate meciurile

20 august 2018 14:44   Fotbal intern
Ultima actualizare:

Nicolae Dică a trimis în teren pentru meciul cu covăsnenii o echipă cu multe schimbări, gândul fugind, evident, la turul cu Rapid Viena, din Liga Europa.

Una dintre schimbări a fost lăsarea pe bancă a golgheterului Gnohere, în locul căruia a fost trimis Raul Rusescu, doar că ultimul a pedalat în gol. Francezul a intrat în a doua repriză şi treaba s-a rezolvat. Şi nu e prima dată. 

Atacantul în vârstă de 30 de ani a marcat din penalty, în minutul 81, un gol aparent uşor, dar ştim cu toţii cât de important e să ai pe teren un executant cu sânge rece care să nu rateze într-un astfel de moment. Scorul era 0-0 şi putea să mai rămână aşa timp de 10 minute pentru a furniza o nouă surpriză a campionatului. N-a fost aşa şi Gnohere merită din nou toate laudele. Chiar dacă şi Florinel Coman a marcat apoi golul de 2-0 printr-o execuţie frumoasă, cel mai greu într-o astfel de partidă e să deschizi scorul, nu să înscrii golurile 2, 3 sau 4. Iar Gnohere asta face de ceva vreme la FCSB. Cu Poli Iaşi el a deschis balul devreme, în minutul 24, şi tot el a dus scorul la 2-0 imediat după pauză, când meciul se echilibrase şi putea deveni periculos. Din acest motiv FCSB a avut în ansamblu o partidă uşoară cu moldovenii, încheiată cu o victorie clară, scor 4-0.

Când n-a jucat Gnohere FCSB a pierdut

Şi cu Dinamo, în a doua partidă a sezonului, „Bizonul” a deschis scorul şi i-a dus pe roş-albaştrii în postura de a dicta ritmul partidei, dar apărarea l-a trădat şi nu a fost vina lui că până la urmă s-a încheiat 3-3. Nu în ultimul rând, la Mediaş, francezul a marcat la scorul de 1-1 şi a adus-o pe FCSB în avantaj cu o jumătate de oră înainte de final, practic alt gol decisiv sinonim cu „trei puncte”. Un exemplu pentru cât de important este Gnohere pentru FCSB a fost partida de debut a stagiunii, cea cu Astra, când el a fost suspendat şi nu şi-a putut ajuta echipa. Coincidenţă sau nu, a fost şi singurul meci pierdut de roş-albaştrii până acum şi singurul în care nu au marcat în Liga 1. De mare greutate a fost Gnohere şi în Liga Europa, unde nu de mult a marcat ambele goluri ale calificării cu Hajduk Split, ultimul în al treilea minut din prelungiri, când nimeni nu mai spera. Singurul împotriva cărora n-a marcat deşi s-a aflat pe teren au fost slovenii de la Rudar, dar în ambele partide a prins doar câte o repriză, pentru că pur şi simplu în această dublă facilă s-au descurcat şi ceilalţi. Cu asemenea statistici de partea lui toţi FCSB-iştii trebuie să-i mulţumească lui Gnohere şi să spere că va continua în acest ritm pentru că este clar cel mai important jucător al echipei în acest moment.

E de patru ori mai scump decât în 2017

Harlem Gnohere a ajuns la FCSB de la Dinamo în iarna anului trecut pentru doar 250.000 de euro, iar de atunci cota lui a explodat. Datorită unei medii extraordinare de un gol marcat la fiecare 100 de minute, una dintre cele mai bune de pe continent, atacantul francez a ajuns să fie acum evaluat la două milioane de euro, adică de patru ori mai mult decât s-a plătit pentru el „câinilor. Totuşi, Gigi Becali nu se încurcă în formalităţi şi anunţă clar că jucătorul lui nu pleacă pe nicio sumă. „Pe <Bizon> nu-l dau nici măcar pe 50 de milioane de euro!”, a spus patronul după jocul cu Sepsi.

Mai multe