FC Hermannstadt, prima divizionară secundă din ultimii 36 de ani care joacă finala Cupei

10 mai 2018 22:22   Fotbal intern
Ultima actualizare:

Sibienii sunt aproape promovați în prima ligă, dar au reușit o mare performanță încă dinainte să ajungă la masa bogaților.

Eliminarea șocantă a FCSB-ului din sferturile Cupei României nu a rămas un accident pentru sibieni, care au demonstrat că au valoare și merită să fie luați în seamă. Astfel, FC Hermannstadt nu a fost deranjată de statutul de outsider din semifinala cu Gaz Metan și a jucat de la egal la egal cu prim divizionara lui Cristi Pustai. Sibienii au câștigat cu 1-0 turul, dar nici așa parcă nu le venea să creadă specialiștilor că Hermannstadt va rezista asediului de la Mediaș. Ei bine, nu doar că a rezistat, dar a și câștigat cu 3-2, deși Gazul a deschis scorul încă din minutul 6, prin Popovici. Blănaru, Petrescu și autogolul lui Sârghi au întors calificarea în favoarea divizionarei secunde până la pauză și totul era jucat. Caiado a redus din handicap pe final, dar degeaba. S-a terminat 3-2 pentru Hermannstadt care devine prima echipă din Liga a II-a care se califică după 36 de ani într-o finală de Cupa României.

FC Baia Mare, în 1982, a fost precedenta divizionară secundă care ajuns în ultimul act, dar a fost învinsă atunci de Dinamo cu 3-2.

Finala Cupei se va juca astfel între CS U Craiova și FC Hermanstadt, la data de 27 mai, pe Arena Națională. Până în prezenr doar 4 echipa din Liga a II-a au câștigat Cupa României, Metalul Reșița (1954), Arieșul Turda (1961), Chimia Râmnicu Vâlcea (1973) și Rapid (1975).

Mai multe