FCSB are calificarea în buzunar. Victorie la pas în Slovenia

26 iulie 2018 20:58   Fotbal intern
Ultima actualizare:

FCSB a învins-o în deplasare pe Rudar Velenje (2-0) şi se poate gândi deja la următorul tur din Liga Europa. Man şi Teixeira au dat golurile cu care FCSB a debutat cu dreptul în actuala campanie europeană. Cum returul cu Rudar se anunţă o formalitate, echipa lui Dică îşi face planurile pentru turul trei preliminar, acolo unde va da peste Hajduk Split sau Slavia Sofia.

*Dică l-a ascultat pe Becali. Aşa cum era de aşteptat, antrenorul roş-albaştrilor a respectat indicaţiile tactice ale patronului şi a schimbat sistemul, din 4-3-3 în 4-2-3-1. Pintilii şi Qaka au fost cei doi închizători, în timp ce tripleta Man – Moruţan – Teixeira a activat în spatele francezului Gnohere, recuperat după o problemă medicală. De asemenea, Dică i-a făcut pe plac lui Becali şi a început meciul fără fotbaliştii aspru criticaţi de finanţator în ultimele zile. Este vorba de Bălaşa, Tănase şi Coman, rezerve cu Rudar, dar şi de Dragoş Nedelcu, rămas în afara lotului.

*Prima fază, primul gol. Meciul de la Velenje a început perfect pentru FCSB, care a deschis scorul după numai cinci minute. La prima acţiune periculoasă a vicecampioanei României, Junior Morais a centrat pentru Dennis Man, care a marcat cu o lovitură de cap.

*Slovenii au trecut pe lângă egalare. La 1-0, echipa lui Dică a preferat un joc de aşteptare. Ca urmare, Rudar a prins curaj şi s-a apropiat în două rânduri extrem de periculos de poarta lui Bălgrădean. În prima repriză, în afara golului lui Man, FCSB n-a mai avut nici măcar o jumătate de ocazie.

*Teixeira, starul reprizei secunde. Partea a doua a fost una mai animată, iar ofensiva FCSB-ului a arătat mult mai bine. Portughezul Teixeira a avut mai întâi un gol anulat de un ofsaid prelabil în care s-a aflat Florin Tănase, după care s-a revanşat cu o reuşită regulamentară. La o centrare de pe dreapta, Teixeira şi-a pus în valoare experienţa şi a sancţionat o eroare a unui fundaş advers. Tănase a avut şi el o bară, astfel că victoria cu 2-0 a FCSB-ului nu poate fi pusă la îndoială.

*Returul e joia viitoare. Calificarea în turul trei preliminar al Ligii Europa va fi  confirmată pe „Arena Naţională” peste o săptămână, de la ora 21.30. Dacă trece de Rudar Velenje, FCSB se va întâlni cu învingătoarea disputei Hajduk Split – Slavia Sofia (turul s-a disputat joi seară în Croaţia).

Mai multe