FCSB are fundul tăbăcit. E a cincea umilinţă cu cinci luate

23 februarie 2018 16:09   Fotbal intern
Ultima actualizare:

Roş-albaştrii au visat frumos o săptămână, dar în deplasare n-a fost ca acasă. Lazio s-a ridicat la alt nivel pe Olimpico, a jucat doar în terenul FCSB-ului şi s-a calificat după un 5-1 de poveste. Doar faptul că italienii au dat-o pe călcâie şi distracţie în ultimele 20 de minute a făcut ca scorul să nu ia proporţii mai mari şi nu se poate spune că românii au părăsit competiţia cu fruntea sus. Totuşi, au fundul tăbăcit.

FCSB a oferit o mulţime de momente de glorie pentru fotbalul românesc, dar aşa cum le-am enumerat pe acestea înaintea returului cu Lazio, tot aşa trebuie să povestim şi dezastrele. Şi ele au fost destule în ultimii ani, când românii s-au luat prea arogant la bătaie cu granzii de pe continent şi a ieşit un coşmar. Cel mai rău a fost în sezonul actual în care acest 1-5 luat de la romani nu a fost prima ruşine. Toamna trecută, în play-off-ul Ligii Campionilor, Sporting Lisabona a executat cu acelaşi scor trupa lui Nicolae Dică, chiar pe Arena Naţională. Şi tot după ce se venea din tur cu un scor de calificare, 0-0, obţinut eroic pe Alvalade. Din sezonul 2016-2017 vine altă palmă usturătoare primită de roş-albaştri pe obrazul lor gros. Manchester City a venit şi ea la Bucureşti tot pentru un play-off de Liga Campionilor şi nu avea cum să iasă decât pe dos. 5-0 pentru trupa lui Guardiola, cu Aguero marcând din toate poziţiile şi ratând şi un penalty.

Al doilea 1-5 al sezonului

Din fericire, englezii au lăsat-o mai moale pe Etihad şi nu au mai câştigat decât cu 1-0, ceea ce a însemnat doar un 0-7 la general. Uitându-ne mai înapoi, FCSB a luat-o pe coajă şi în grupe, unde nu a mai pus tot timpul suflet odată ce s-a văzut cu sacii în căruţă şi cu banii luaţi. Astfel, în sezonul 2012-2013 al Ligii Europa, VFB Stuttgart le ardea roş-albaştrilor lui Laurenţiu Reghecampf un 5-1 horror pe Arena Naţională, cu japonezii Sakai şi Okazaki marcând 3 goluri. Pentagonul înfrângerilor la scoruri cu minimum 5 „boabe” luate se încheie pentru FCSB în Israel, mai exact în sezonul 2011-2012. La Haifa, pe malul Mării Mediterane, trupa lui Ilie Stan a luat un încredibil 5-0 de la Maccabi, o echipă de anonimi la care au excelat „staruri” precum Amasha, Katan, Twatha sau Vered. E bine însă măcar că FCSB reuşeşte să oprească tabela la cifra 5, pentru că în unele jocuri chiar se putea mai mult.

Budescu: „Ne-am păcălit cu victoria din tur”

Constantin Budescu a fost unul dintre puţinii români care au mişcat joi seara în înfrângerea cu Lazio, iar mijlocaşul a recunoscut supremaţia italienilor. „Noi când pierdeam mingea ei aveau ocazie de gol. N-am avut nicio şansă. Din păcate am luat din nou cinci goluri, probabil ne-a păcălit un pic şi meciul tur. Am crezut că putem mai mult. Ne-au taxat la prima ocazie şi ne-a fost foarte greu. Am pierdut doar o calificare. Trebuie să ne facem treaba la noi în ţară şi să câştigăm campionatul”, a declarat Budescu.

Meci                        Scor     Sezon              Competiţie                  Fază

M. Haifa – FCSB        5-0       2011-2012       Liga Europa                grupe

FCSB –Stuttgart        1-5       2012-2013       Liga Europa                grupe

FCSB – M. City          0-5       2016-2017       Liga Campionilor        play-off

Lazio – FCSB             5-1       2017-2018       Liga Europa               şaisprezecimi

FCSB – Sporting        1-5       2017-2018       Liga Campionilor        play-off

Mai multe