FCSB - CFR 2-1 la greșeli de arbitraj în ultima etapă

6 decembrie 2021 17:06   Fotbal intern
Ultima actualizare:

Fotbalul românesc traversează cea mai cruntă perioadă de pe vremea ”Cooperativei”. Nu neapărat din cauza lipsei de valoare a fotbaliștilor ci din cauza greșelilor grosolane pe care le fac arbitrii din Liga 1. Iar ce s-a întâmplat sâmbătă și duminică, în meciurile Chindia – CFR Cluj (0-1) și FCSB – UTA (2-1) a depășit orice imaginație. Bucureștenii au câștigat duelul neoficial al ajutorului primit de la ”fluierași”.

Cronologic, primul și-a dat în petec arbitrul Radu Petrescu, la meciul Chindia – CFR Cluj, scor 0-1, disputat sâmbătă. Acesta nu a văzut un henț făcut de clujeanul Costache înainte ca acesta să-i paseze decisiv lui Omrani, care a înscris unicul gol al meciului câștigat de CFR în deplsare cu Chindia Târgoviște. O fază care a stârnit mânia conducătorilor rivalei la titlu a ardelenilor, FCSB, managerul general al acesteia, Mihai Stoica fiind, ca de obicei, cel mai vehement. Aceasta nu a fost, însă, singura greșeală a lui Radu Petrescu, care de multe ori pare că arbitrează după un regulament propriu. Înaintea fazei golului, el nu a acordat un penalty clujenilor la un fault clar în careu. De altfel, așa i-a oferit și alibiul necesar antrenorului învingătorilor, Dan Petrescu, care a declarat la conferința de presă: ”M-am uitat și eu acum la fază, nu văzusem foarte bine ce s-a întâmplat. Cu un minut înainte am avut un penalty clar și cred că era totul ok dacă arbitrul acorda penalty și marcam. Atunci, nu mai zicea nimeni nimic. Per total, arbitrul a greșit și de o parte și de cealaltă. Eu cred că nu a influențat rezultatul, victoria noastră este meritată”, a declarat ”Bursucul”, conform Digi Sport.

Marian Barbu a inventat două penalty-uri în FCSB - UTA

Nu au trecut decât 24 de ore de la acest scandal și un alt arbitru FIFA, Marian Barbu, avea să declanșeze unul și mai mare. Practic, el l-a învins în duelul de la distanță pe Radu Petrescu, acordând două goluri neregulamentare celor de la FCSB. Primul a venit dintr-un penalty inventat în minutul 22, după un duel 100% regulamentar între fundașul arădenilor, Roger, și Octavian Popescu, care se dovedește pe cât de talentat, pe atât de mare artist, părând că e în stare să cadă și să se tăvălească pe jos și dacă strănută cineva lângă el. ”Niciodată penalty aici la Octavian Popescu, e o fază comică! Uitați cum cade Octavian Popescu, poc, zici că a fost secerat cu drujba! Uitați cum cade, greu de explicat așa ceva. În niciun caz nu a fost penalty! S-a agățat de piciorul adversarului, nu există circumstanțe de penalty. Nu se impunea niciun fel de sancțiune aici. Adversarul stătea într-o poziție normală, ce era să facă? Să se dea la o parte? Nu este nevoie de VAR la așa ceva! Nu este 11 metri aici”, a declarat, la Digi Sport, fostul mare arbitru internațional Adrian Porumboiu.

Culmea e că și golul victoriei FCSB a venit tot după o fază neregulamentară și tot după un penalty. Numai că dacă aici acordarea loviturii de pedeapsă după un henț a venit după ce mingea a fost scăpată de Dumiter în afara terenului înainte de a fi centrată în careu! Numai că asistentul Orbuleț nu a semnalizat nimic, iar centralul Barbu era poziționat atât de rău că nu avea cum să vadă… Același Adrian Porumboiu a explicat: ”Jocul trebuia oprit, de ce să mai discutăm? La faza asta era responsabilitatea centralului, era pe diagonala lui. Din această cauză se spune că arbitrul trebuie să-și țină diagonala, era în zona lui. El trebuia să fie acolo, în 5-6 metri. Domnul asistent Orbuleț are un nume predestinat pentru astfel de faze”, a mai spus fostul oficial.

Mai multe