FCSB - Lazio: roş-albaştrilor nu le place mirosul de „câine”!

14 februarie 2018 14:11   Fotbal intern
Ultima actualizare:

Plecaţi din „Groapă” în fotbalul mare, Mutu, Marica, Zicu sau Moţi au ieşit învingători în duelurile europene cu „rivalii” de la FCSB. În dubla cu Lazio care începe joi, roş-albaştrii dau peste un alt „câine roşu”, Ştefan Radu.

Încă de la tragerea la sorţi din decembrie, meciurile FCSB-ului cu Lazio din 16-imile Ligii Europa au fost privite în primul rând ca o confruntare de orgoliu între dinamovistul Fane Radu şi vechii săi adversari din campionatul românesc. Înainte de a părăsi Liga I, în 2008, fundaşul „câinilor” se bătea cu Steaua, în timp ce mâine o va face contra FCSB-ului în tricoul lui Lazio. De-a lungul timpului, n-au fost multe ocazii în care roş-albaştrii au întâlnit în competiţiile continentale echipe ale unor foşti dinamovişti. Cam de fiecare dată, FCSB a rămas cu un gust amar, iar cel mai bun exemplu e amintirea neagră a dublei cu Ludogoreţ din urmă cu aproape patru ani, în play-off-ul Ligii Campionilor (sezonul 2014-2015).

Atunci, dinamovistul Cosmin Moţi a fost eroul bulgarilor, intrând în poartă la loviturile de departajare şi apărând magnific două dintre execuţiile steliştilor.

Mergând mai departe, în stagiunea 2011-2012 a grupelor Ligii Europa, FCSB a fost în grupă cu Schalke, echipa germană la care tocmai se transferase Ciprian Marica.

Atacantul crescut în curtea lui Dinamo a evoluat în ambele manşe, 0-0 la Cluj-Napoca şi 2-1 pentru nemţi în returul de la Gelsenkirchen. Tot în grupe, dar în sezonul 2008-2009 al Ligii Campionilor, FCSB a dat peste Adi Mutu, care făcea furori la acea vreme pentru Fiorentina. Şi de această dată, roş-albaştrii n-au izbutit victoria contra unui fost dinamovist.

Cu „Briliantul” pe teren la echipa din Florenţa, FCSB a remizat (0-0) în deplasare, pierzând apoi (0-1) pe teren propriu.

Încheiem enumerarea cu meciul Parma – FCSB din toamna anului 2004, în grupele Ligii Europa. Nu existau meciuri tur-retur la acea ediţie, iar ţintarul a stabilit ca disputa să aibă loc în Italia, pe terenul formaţiei la care ajunsese de numai câteva luni Ianis Zicu, împrumutat de Inter Milano. Ex-dinamovistul a fost titular şi a fost schimbat la pauză într-un meci pe care Parma l-a câştigat greu, în minutul 80.

Mai multe