FCSB și CFR Cluj și-au ascuțit „săbiile” pentru derby

23 ianuarie 2020 18:27   Fotbal intern
Ultima actualizare:

Peste o săptămână se joacă meciul CFR – FCSB, cu golgheterii Țucudean și Coman în vârf de formă.

Marele derby de la Cluj-Napoca din prima etapă a anului (duminică, 2 februarie) va fi un duel al atacanților Țucudean și Coman, care și-au arătat colții în cantonamentele din Spania.

Chiar dacă viitoarea campioană se va decide abia la primăvară, în play-off, meciul CFR – FCSB de săptămâna viitoare poate cântări enorm la nivel psihologic, urmând să ofere învingătoarei un atu mental demn de luat în seamă. Până atunci, cele două mari rivale la titlu s-au duelat de la distanță în partidele amicale din această lună. FCSB și-a încheiat de altfel seria meciurilor de verificare, cu o victorie concludentă, 3-1 cu Jeonbuk (Coreea de Sud). Și de această dată, vioara întâi a roș-albaștrilor a fost Florinel Coman, a cărui creștere de potențial e impresionantă. După golul superb din lovitură liberă din meciul cu Karlsruher, mijlocașul FCSB-ului a recidivat, contribuind decisiv la două dintre cele trei reușite ale echipei lui Vintilă. Mai întâi a reluat inspirat o centrare primită de la Olaru, după care a făcut o cursă splendidă de la mijlocul terenului, încheiată cu un autogol al asiaticilor.

Dincolo, formația lui Dan Petrescu nu are un corespondent pentru Florinel Coman, dar l-a regăsit pe George Țucudean, care în acest sezon al Ligii I n-a evoluat decât în trei meciuri, toate în luna august. Vârful de 28 de ani a fost folosit în repriza a doua a amicalului cu irlandezii de la Dundalk (2-1), iar „Țucu-gol” ne-a arătat că poate da uitării problemele medicale la inimă, inclusiv două operații, cu care s-a confruntat de un an încoace. Astfel, Țucudean și-a făcut simțită prezența imediat după ce a intrat pe teren, reușind să egaleze după o acțiune caracteristică, finalizată cu precizie și eleganță.

Mai multe