FCSB tremură pentru calificarea în play-off-ul ligii Campionilor

25 iulie 2017 23:01   Fotbal intern
Ultima actualizare:

Bucureştenii au încheiat la egalitate, 2-2, cu Viktoria Plzen şi sunt obligaţi să bată în retur pentru a ajunge în play-off-ul Ligii Campionilor.

Considerată calificată încă de la tragerea la sorţi, FCSB a constatat pe propria piele că în fotbal nu e bine să îţi desconsideri adversarul. Viktoria Plzen a venit la Bucureşti cu lecţia bine învăţată şi a plecat cu un rezultat de egalitate, 2-2, care o transformă în favorită la calificarea în play-off-ul Ligii Campionilor.

Cu 33.000 de fani în tribună, adică mai puţini decât sperau oficialii echipei, dar cu handbalista Cristina Neagu lider de galerie, FCSB a fost surprinsă de la început de oaspeţi. Cehii au dovedit că nu au venit să se apere şi şarjele lor ofensive s-au concretizat în minutul 23 printr-un gol înscris de Krmencik, dar „construit” de gafele lui Enache şi Larie. Cei doi fundaşi au demonstrat că între a fi jucător şi a fi fotbalist e ceva diferenţă, aşa că ei aseară au fost doar jucători. Împinşi de la spate de public ca pe vremea când reprezentau Steaua, jucătorii de la FCSB s-au apropiat periculos de poarta adversă, nu au mai putut fi opriţi decât prin faulturi în preajma careului, iar Budescu a demonstrat ce înseamnă să ai geniu. Jucătorul adus de la Astra în această vară a făcut toţi banii în minutul 37, atunci când a transformat ca în manuale o lovitură liberă de la 18 metri.

Repriza secundă a început, ca şi prima, tot în nota de dominoare a cehilor care, firesc, au marcat. Era minutul 53 când Kopic s-a trezit şi liber în careu şi cu mingea la picior, aceasta fiind erspinsă greşit de Niţă. Nu a trebuit decât să o împingă în plasă şi astfel Plzen a revenit în avantaj. Situaţia nu avea să rămână aşa decât 8 minute, căci Teixeira a reuşit să egaleze printr-un gol marcat cu capul, din cădere, din colţul careului mic.

Acesta avea să rămână şi scorul final, 2-2, însă românii au de ce să îşi facă griji. Calificarea e departe, Alibec, cel care ar fi trebuit să fie starul echipei, e şi el departe, dar de forma de anul trecut, iar veştile venite de la Budescu, care s-a accidentat, nu sunt deloc bune. În plus, în returul de săptămâna viitoare una dintre grijile principale ale celor de la FCSB va fi să nu ia gol. Ori, cu fundaşii de aseară e greu să se întâmple una ca asta.

Budescu s-a «rupt»

FCSB a fost urmărită de ghinion aseară. Mai îngrijorătoare decât rezultatul de egalitate de pe propriul teren este accidentarea gravă a liderului formaţiei, Constantin Budescu. Autorul unui gol de excepţie în prima repriză, când a transformat perfect, în minutul 37, o lovitură liberă de la 18 m, Budescu a fost protagonistul tuturor fazelor periculoase ale echipei sale. Din păcate, în minutul 66 a trebuit să iasă de pe teren accidentat, primele informaţii spunând că el ar fi suferit o ruptură de tendon la piciorul drept. Totul se va afla azi, după ce jucătorul adus de la Astra va face un RMN.

Mai multe