Finalele i-au adus finalul lui Reghecampf

15 februarie 2015 20:35   Fotbal intern
Ultima actualizare:

Exceptând Supercupa României din 2013, trofeu care se câştigă printr-un singur meci, Laurenţiu Reghecampf a pierdut toate cele trei finale disputate, una cu Steaua şi două în Arabia Saudită.

Cei doi ani în care Reghecampf a dominat campionatul României cu Steaua sunt umbriţi acum de performanţele negative ale lui Reghe la cârma saudiţilor de la Al-Hilal. Şeicii încearcă să găsească o soluţie financiară pentru a scăpa de fostul tehnician stelist.

În aşteptarea despărţirii oficiale, Reghe priveşte înapoi cu mânie. Românul a pierdut două trofee înnecându-se la mal, în finale care i-au lăsat un gust amar. Mai întâi a fost campania din Liga Campionilor Asiei, în care saudiţii au ajuns în ultimul act, dar au fost depăşiţi surprinzător de o formaţie australiană fără mari pretenţii, Sydney Wanderers.

A fost o dublă manşă de coşmar pentru Reghecampf (0-1 şi 0-0), în care jucătorii săi şi-au bătut joc de câteva şanse de gol uriaşe. Axată pe cucerirea Ligii, Al-Hilal a neglijat campionatul şi s-a trezit la nouă puncte de lider. 

„Colacul de salvare” aruncat lui Reghe s-a numit la începutul acestui an Cupa Prinţului, un trofeu care implică multe orgolii în Arabia Saudită. Încă o dată, alb-albaştrii lui Reghe au avut un parcurs aproape perfect. Totul s-a terminat însă în finala cu Al-Ahli de săptămâna trecută. Cu trofeul pe masă, Reghe şi elevii săi n-au rezistat presiunii, cedând cu 2-1, rezultat care a declanşat haosul la formaţia din Riad.

Cele două meciuri i-au amintit lui Reghe de o altă finală dureroasă, cea cu Astra de anul trecut din Cupa României. În mai 2014, chiar la ultima sa partidă oficială la Steaua, roş-albaştrii au pierdut dramatic, la penalty-uri, ratând eventul. Aşadar, se poate spune deja că Reghecampf e afectat de un „blestem” al finalelor. Supercupa câştigată cu Steaua în 2013 (3-0 cu Petrolul) e doar o palidă consolare, acesta fiind un trofeu care se câştigă după doar 90 de minute, nu după un parcurs de regularitate de la start la final.

Ana Maria Prodan: «Nu este deloc uşor»

Soţia lui Reghecampf, impresara Anamaria Prodan, i-a criticat dur pe jurnaliştii şi suporterii care îi cer vehement demisia antrenorului român şi care au provocat plecarea de la club a principalului finanţator, prinţul Abdulrahman. „Cum poţi să fii fericit când preşedintele care plăteşte salariile îşi dă demisia? Credeţi că e uşor să joci o finală de Champions League? Nu, nu este deloc uşor. Aceşti imbecili nu pot să înţeleagă asta”, a scris Anamaria Prodan pe o reţea de socializare.

Şi-a trimis bagajele acasă

Din momentul în care va semna rezilierea contractului, Reghecampf e pregătit să se întoarcă în ţară cu primul avion. Românul şi-a trimis deja în ţară o mare parte dintre lucrurile personale. 

Mai multe