Florin Andone e asul de Cupă la Brighton

7 februarie 2019 14:40   Fotbal intern
Ultima actualizare:

Folosit mai puţin în Premier League, atacantul român a fost încă o dată decisiv pentru Brighton în competiţia KO a Angliei.

Brighton s-a calificat în optimile de finală ale Cupei Angliei în special datorită inspiraţiei lui Florin Andone. Ca şi în turul precedent, cu Bournemouth, vârful naţionalei României a dat un gol cu greutate în disputa de miercuri cu West Bromwich Albion.

Andone n-a reuşit să-şi câştige un loc de titular în meciurile din campionat, el evoluând până acum în 15 partide ale lui Brighton în Premier League, dar numai în patru dintre acestea a intrat pe teren din primul minut. Antrenorul Hughton i-a oferit însă încredere în cele trei meciuri pe care „pescăruşii” le-au disputat în Cupa Angliei, iar Andone a confirmat aşteptările cu goluri preţioase. Astfel, în ianuarie, în deplasarea dificilă de la Bournemoth, românul a închist tabela la 3-1. A venit apoi „dubla” cu divizionara secundă West Bromwich, decisă abia la rejucare, conform regulamentului din Anglia. Mai exact, cele două echipe au terminat la egalitate (0-0) meciul de la Brighton de la finalul lunii ianuarie, astfel că soarta calificării s-a decis în urma unui alt meci, de această dată la Birmingham. În minutul 77, Florin Andone şi colegii săi s-au văzut conduşi cu 1-0, moment în care erau eliminaţi. Salvarea alb-albaştrilor a venit cinci minute mai târziu de la atacantul român, care a urmărit insistent o minge bâlbâită de apărarea adversă, reuşind să le fure mingea fundaşilor şi să-l învingă pe portar cu un şut cu piciorul stâng. La 1-1 nu s-a folosit regula golurilor din deplasare, ci s-a mers în prelungiri, acolo unde Brighton a mai dat două lovituri prin Glenn Murray, atacantul de 35 de ani care îl ţine pe bancă pe Andone în Premier League. În optimile Cupei Angliei, sâmbăta viitoare, Brighton are o şansă uriaşă de a face pasul spre sferturi, echipa lui Florin Andone urmând să joace acasă cu Derby County, o altă formaţie din eşalonul secund al fotbalului englez.

Singura pată neagră pe evoluţia de miercuri seară a lui Florin Andone a fost o lovitură cu cotul în figură aplicată unui adversar în timpul unui duel pentru minge. Contactul n-a fost văzut de arbitru, iar arbitrajul video (VAR) nu s-a folosit la acest meci, însă federaţia engleză s-ar putea sesiza. Astfel, dacă se va dovedi că Andone a lovit cu intenţie, atunci românul riscă o suspendare drastică, de cel puţin trei meciuri.

Florin Andone la Brighton

                           În campionat        În Cupa Angliei

Meciuri (titular)    15 (4)                         3 (3)

Minute jucate         532                           293

Goluri                       2                              2

Mai multe