Florin Andone, primul "căpşunar" ajuns fotbalist

6 ianuarie 2015 22:29   Fotbal intern
Ultima actualizare:

După ce Contra a lăsat Spania pentru China, singurul român din campionatul iberic a rămas „anonimul” Florin Andone. De luni seară, tânărul atacant de 21 de ani nu mai e atât de necunoscut.

Apărut de nicăieri printre titularii lui Cordoba, Andone şi-a făcut un debut de vis pe prima scenă a fotbalului din Spania, marcând unul dintre golurile cu care echipa sa a trecut de Granada, scor 2-0. Născut la Botoşani, Andone n-a jucat nici un minut în România. Rămas fără tată la 12 ani, puştiul s-a mutat la mama sa, care muncea în provincia Castellon din estul Spaniei, într-o zonă plină de „căpşunari” români. În ciuda situaţiei materiale precare, Florin n-a abandonat fotbalul şi a crezut mereu în steaua sa. Ca urmare, în 2011 a fost remarcat de scouterii clubului Villarreal, care l-au transferat pentru echipa secundă. Anul trecut, a jucat împrumutat la o grupare din divizia a treia, Atletico Baleare, pentru ca în vară să fie cumpărat de Cordoba. Luni seară, povestea fascinantă a lui Andone a continuat cu golul reuşit chiar la primul său meci în La Liga, unul dintre cele mai puternice campionate din lume. 

La un moment dat, Andone a fost urmărit de selecţionerii naţionalelor de tineret ale Spaniei, dar nu a primit nici o convocare oficială. În 2011, Florin a acceptat însă să joace în tricoul naţionalei Under 19 a României, bifând 3 partide în preliminariile CE 2012.

Mai multe