Fost adversar al "tricolorilor" la Mondialele din 1994, răpus de cancer!

29 octombrie 2014 15:53   Fotbal intern
Ultima actualizare:

Fostul internaţional suedez Klas Ingesson a încetat din viaţă la vârsta de 46 de ani, în noaptea de marţi spre miercuri, din cauza unui cancer al măduvei osoase. El a făcut parte din echipa ce a câştigat medalia de bronz la CM 1994, Suedia învingând România în sferturi.

Klas Ingesson a demisionat în urmă cu două săptămâni de la conducerea tehnică a echipei Elfsborg, după ce boala sa s-a agravat, el fiind diagnosticat cu cancer al măduvei osoase în 2009.

Klas Ingesson a evoluat la echipele IFK Goteborg, FC Malines, PSV Eindhoven, Sheffield Wednesday, AS Bari, Bologna, Olympique Marseille şi US Lecce. El a făcut parte din lotul naţionalei Suediei, medaliată cu bronz la Cupa Mondială din 1994, după ce a trecut în sferturile de finală de reprezentativa României. Mai mult, s-a întâlnit cu o formaţie românească şi în 1989, în Cupa Campionilor Europeni. Era la IFK Goteborg şi a jucat contra Stelei, marcând singurul gol din partida tur, dar cei din Ghencea s-au impus cu 5-1 în retur.

"Toţi cei care îşi amintesc Cupa Mondială din 1994 ştiu ce echipă fantastică am avut şi ce rol important avea Klas", a declarat preşedintele forului suedez Karl-Erik Nilsson, vorbind despre un "jucător fantastic şi exemplar".

Mai multe