Fotbaliştii din Liga I cu ,,palpitaţii” de cotă. Ţucudean e primul

13 ianuarie 2020 14:55   Fotbal intern
Ultima actualizare:

Afectat de probleme cardiace, George Ţucudean conduce topul fotbaliştilor din Liga I a căror cotă de piaţă a luat-o la vale.

În numai jumătate de an, pe fondul incertitudinii privind starea sa medicală, George Ţucudean şi-a pierdut jumătate din valoarea financiară pe site-ul transfermarkt. de. Atacantul de la CFR e urmat în acest clasament de alte nume grele din Liga I.

,,Ţucu-gol” a reluat antrenamentele sub comanda lui Dan Petrescu, dar nu ştie dacă va mai putea reveni vreodată la forma sportivă care l-a consacrat. ,,E cel mai important transfer al nostru”, declara în urmă cu câteva zile antrenorul CFR-ului, sperând ca Ţucudean să scape de palpitaţiile la inimă care l-au dus pe masa de operaţie. Între timp, vârful de 28 de ani a plătit costul perioadei lungi de inactivitate, specialiştii de la portalul transfermarkt.de sancţionându-l cu o scădere dramatică de cotă, de la 3,5 la 1,7 milioane de euro. Practic, de la statutul de cel mai scump fotbalist din campionatul intern, Ţucudean s-a întors în pluton, irosindu-şi şi şansele de a prinde un transfer peste hotare.

George Ţucudean conduce detaşat un clasament al celor mai semnificative scăderi de cotă produse în această iarnă în Liga I. Dacă jucătorul CFR-ului are totuşi o justificare de ordin medical, ceilalţi sunt trecuţi la capitolul dezamăgiri în ultima jumătate de an. Ţinând cont şi de vârstă, Cristi Manea (22 de ani) de la FCSB e cu siguranţă cea mai mare „pierdere”. Total neaşteptat, fostul fundaş dreapta al naţionalei s-a prăbuşit în evoluţii după o vară în care s-a antrenat prin parcuri în căutarea unei echipe de club. Podiumul scăderilor financiare e completat de ivorianul Lacina Traore, a cărui întoarcere în Liga I la campioana CFR n-a avut efectul scontat. Golgheterii Harlem Gnohere (ca şi plecat de la FCSB) şi Koljic de la Craiova sunt şi ei pe „tobogan”, bosniacul fiind afectat de o accidentare care l-a scos din circuit în stagiunea de toamnă. De asemenea, fundaşul Boli de la CFR Cluj promitea mai mult când a fost readus din China chiar de Dan Petrecu, însă francezul n-a reuşit să se impună ca titular în Gruia.

Top 10 cele mai drastice scăderi de cotă în Liga I

Jucător                          Echipă     Cota veche  Cota nouă

1. George Ţucudean       CFR Cluj       3,5             1,7

2. Cristi Manea              FCSB              4              3,2

3. Lacina Traore            CFR Cluj        1,5            0,9

4. Claudiu Belu               FCSB             1,2            0,6

5. Harlem Gnohere         FCSB             2,5             2

6. Elvir Koljic                 Craiova          2              1,6

7. Renato Kelic               Craiova         1,2           0,85

8. Kevin Boli                  CFR Cluj        1,4            1,1

9. Mihai Butean             CFR Cluj          1             0,7

10. Lucian Filip               FCSB            1,5          1,25

Mai multe