Fotbalul românesc, în doliu. Nicolae Tilihoi a decedat

25 martie 2018 12:24   Fotbal intern
Ultima actualizare:

Fotbalul românesc este în doliu. Unul dintre marii jucători ai Craiovei Maxima, prma echipă românească ajunsă în semifinalele unei cupe europene, a murit duminică dimineață. Avea doar 61 de ani.

Fostul component al Craiovei Maxima, Nicolae Tilihoi, a murit duminică dimineaţă, la 61 de ani, după ce în ultimii trei ani s-a luptat cu o boală incurabilă.

Nicolae Tilihoi a câştigat două trofee de campion şi patru cupe ale României, toate în tricoul Universității Craiova.

În Divizia A a evoluat în 294 de partide, marcând de şapte ori. Are 36 de apariţii în cupele europene şi 10 în tricoul naţionalei.

Originar din Brăila, Nae Tilihoi a fost descoperit de Corneliu Andrei Stroe la un trial în Bucureşti şi adus la Ştiinţa. El a evoluat în perioada 1976-1987, mai bine de un deceniu în care a făcut pereche cu Costică Ştefănescu în centrul liniei de apărare. A cucerit două trofee de campion şi patru Cupe ale României. În divizia A a evoluat în 294 de partide, marcând de 7 ori. Are 36 de apariţii în cupele europene şi 10 în tricoul naţionalei.

Nicolae Tilihoi s-a născut la Braila pe 9 decembrie 1956. "Mulţi oameni mă felicită pe 9 august, aşa cum este trecută ziua mea de naştere, dar este o eroare. Sunt născut pe 9 decembrie. Oricum, le mulţumesc tuturor celor care mă sună şi mă felicită, fie august sau decembrie”, spunea Tilihoi în urmă cu mulţi ani, a notat CS Universitatea Craiova.

"Ziua cea mai tristă. Fostul mare fotbalist al Universităţii Craiova, Nicolae Tilihoi s-a stins din viaţă în această dimineaţă la vârsta de 61 de ani. Odihneşte-te în pace, Nicolae Tilihoi!", a scris CS Universitatea Craiova pe reţelele de socializare.

Mai multe