Francezii tremură după remiza “tricolorilor” în faţa campionilor europeni

28 martie 2016 11:52   Fotbal intern
Ultima actualizare:

Presa franceză laudă prestaţia naţionalei României, după rezultatul de egalitate, 0-0 cu Spania. Jurnaliştii francezi îl atenţionează pe selecţionerul Dider Deschamps că Franţa ar putea avea probleme serioase cu echipa lui Anghel Iordănescu.

L'Equipe, despre Nicuşor Stanciu: "În faţa Lituaniei, evoluţia sa i-a sedus pe români dar şi pe selecţioner. Astfel că a fost titularizat împotriva dublei campioane europene şi a confirmat. Mijlocaşul ofensiv al Stelei a avut a fost foarte prezent în ofensivă, obligându-l pe Casillas la două parade şi căutând mereu spaţii, el a trimis un lob de la 45 de metri într-o situaţie de 3-2, în minutul '76. A fost singura lui decizie greşită în meciul de aseară".

France football scrie că România nu ştie doar să se apere şi că selecţionerul Didier Deschamps ar trebui să-şi ia măsuri speciale pentru a-i bloca pe Nicuşor Stanciu şi Adrian Popa, cei mai buni jucători ai României. "Adrian Popa, chiar dacă nu a jucat prea mult în preliminarii, a lăsat o impresie foarte bună cât a fost pe teren. Extrem de incisiv, mijlocaşul echipei Steaua Bucureşti a condus cele mai bune atacuri ale naţionaalei României. Concentrat doar pe a ataca poarta spaniolilor, Popa nu a ezitat să aibă iniţiativa şi să dribleze în careul Spaniei şi că echipa lui Del Bosque a plecat neînvinsă de la Cluj datorită prestaţiei excelente a lui Iker Casillas".Franţa-România este meciul de debut al Campionatului European din vară, joc ce va fi pe Stade de France, de la ora 22.00.

Mai multe