Gabi Tamaş a bifat 21 de transferuri în 15 ani

8 iulie 2017 19:31   Fotbal intern
Ultima actualizare:

Gabi Tamaş este fotbalistul român cu cele mai multe schimbări de club din carieră, incluzând şi perioadele în care a fost cedat sub formă de împrumut. Totuşi, a bifat campionate puternice din Europa, ca Spania, Franţa sau Anglia.

Apărătorul de 33 de ani a semnat recent cu Hapoel Haifa un contract valabil două sezoane. Pentru omul care în trecut era jucător de bază şi-n echipa naţională, aventura în Israel ar putea însemna redresarea, mai ales că până acum nu a rezistat prea mult la o echipă. Cauza a fost viaţa extrasportivă, având dese escapade bahice. Dar, în „Ţara Sfântă”, Tamaş e obligat să stea departe de alcool.

„În caz de comportament nepotrivit, contractul va fi terminat. Am pus o clauză în acest sens. Oricum, nu există baruri în Haifa”, a anunţat patronul lui Hapoel, Yoav Katz. Astfel, românul se poate concentra asupra fotbalului, mai ales că este pe final de carieră.

Fundaşul a activat până acum în ţări ca Turcia, Rusia, Spania, Franţa sau Anglia. A fost legitimat şi la Cardiff, club din Ţara Galilor, dar care activa în campionatul englez. Nu a avut însă continuitate, fiind foarte des împrumutat, având perioade în care în acelaşi an a jucat la formaţii diferite. Însă, el nu a avut niciodată un complex din această cauză, ci chiar s-a lăudat cu faptul că a trecut pe la trupe ca Galatasaray, Spartak Moscova, Celta Vigo, Auxerre sau WBA. “Pentru toţi invidioşii care nu ştiau unde am jucat până acum, vă respect mult şi vă iubesc”, a fost anunţul ironic ce însoţea o fotografie cu tricourile echipelor sale din trecut, inclusiv cel al naţionalei. 

Mai multe