Gabi Tamaş o ţine pe Steaua în Europa!

24 noiembrie 2016 22:23   Fotbal intern
Ultima actualizare:

Cu o reuşită a fundaşului pe final de meci, roş-albaştrii au trecut de Osmanlispor (2-1) şi păstrează şanse de calificare.

Gabi Tamaş a fost erou într-un meci care părea pierdut la pauză. Echipa lui Reghecampf a renăscut în repriza secundă, obţinând pe final o victorie uriaşă. Calificarea în 16-imile Ligii Europa se va juca în ultima etapă, în partida din deplasare cu Villarreal, programată la 8 decembrie.

*Reculegere pentru Prodan. Înainte de fluierul de start, s-au păstrat câteva momente de linişte în memoria fostului fundaş al Stelei, decedat la numai 44 de ani din cauza unui infarct.

*Fanii au rămas acasă. Deşi oficialii Stelei se aşteptau la cel puţin 10.000 de spectatori, în tribunele Arenei Naţionale n-au fost mai mult de 5.000 de susţinători ai roş-albaştrilor.

*Pericolul Rusescu. Titular la Osmanlispor, fostul atacant al Stelei a fost un argint viu în startul meciului, el fiind principalul pericol pentru poarta lui Niţă. De partea cealaltă, ofensiva Stelei s-a bazat doar pe câteva şarje iniţiate de Adi Popa.

*Gol ca în curtea şcolii. Turcii au deschis scorul în minutul 30, după o acţiune clasică pe flancul drept. Momcilovic a dormit la un „un-doi” şi senegalezul Badou nu l-a iertat pe Niţă. Până la pauză, Osmanlispor mai putea marca de două ori, profitând de „găurile” din apărarea Stelei.

*Pauza, un sfetnic bun. Cu două schimbări efectuate la pauză, Steaua s-a aruncat în atac în startul reprizei secunde, iar presiunea uriaşă asupra turcilor s-a concretizat în minutul 68. Boldrin a bătut bine o lovitură liberă din lateral, iar Momcilovic a reluat în poarta goală mingea respinsă de portarul lui Osmanlispor.

*Tamaş o ţine pe Steaua în viaţă. Obligaţi să câştige, steliştii au continuat să atace în valuri. Descătuşarea a venit în minutul 86, tot după o centrare teleghidată a brazilianului Boldrin. De această dată, Gabi Tamaş a fost găsit pe traseul mingii, lovitura sa de cap fiind una imparabilă.

*Meci decisiv în Spania. Steliştii au fost ajutaţi şi de celălalt rezultat din grupă, FC Zurich - Villarreal 1-1. Astfel, în ultima etapă, pe terenul echipei iberice, o victorie asigură Stelei calificarea. Bun poate fi şi un egal cu goluri (2-2, 3-3 etc.) în cazul în care Zurich pierde cu Osmanlispor.

Mai multe