Gâlcă e aproape de salvarea de la retrogradare cu Espanyol

8 martie 2016 11:50   Fotbal intern
Ultima actualizare:

Costel Gâlcă a mers cu mari speranţe la Espanyol Barcelona, dar programul greu avut în startul mandatului său l-a afundat în subsolul clasamentului, cu şanse considerabile să retrogradeze.

Românul a scăpat ca prin urechile acului de demitere, dar până la urmă s-a dovedit o mutare inspirată, fostul internaţional redresând corabia. Espanyol a câştigat cu Gâlcă pe bancă trei din ultimele patru jocuri şi s-a distanţat la cinci puncte de primul loc care duce în liga secundă. Sigur, nimic nu e stabilit încă, având în vedere că mai sunt 10 etape de disputat, dar victoria obţinută dramatic aseară, pe Cornella El Prat, 2-1 cu o contracandidată directă, Rayo Vallecano, îl menţine favorit la salvare şi îi spulberă din emoţiile avute în ultima perioadă. Espanyol e pe 14 în Spania, cu 31 de puncte, iar Granada, Gijon şi Levante, echipele care ocupă acum cele trei locuri retrogradabile, au 26, 24, respectiv 21 de puncte.

Lunea viitoare, Espanyol joacă tocmai la Granada, o altă contracandidată directă la retrogradare, şi dacă se întoarce neînvinsă de pe Estadio Nuevo Los Cármenes, atunci poate spune că a luat o opţiune serioasă pentru rămânerea în prima ligă.

Mai multe