Gardoş, la prima titularizare pentru Southampton în Premier League. Pantilimon n-a mai putut-o salva pe Sunderland

26 decembrie 2014 19:39   Fotbal intern
Ultima actualizare:

Anglia este ţara în care fotbalul se joacă fără întrerupere în preajma sărbătorilor de iarnă, iar pentru românii noştri din Premier League n-a fost o excepţie. Florin Gardoş, Costel Pantilimon şi Vlad Chiricheş au fost puşi la treabă în celebra etapă din a doua zi de Crăciun, numită "Boxing Day", unii cu reuşite mari, alţii mai neinspiraţi.

Vestea cea bună vine de la Southampton, pentru care Gardoş a jucat în premieră titular un meci de campionat. Fostul stelist a rămas pe teren toate cele 90 de minute ale partidei de la Crystal Pallace, câştigată de "Sfinţi" cu 3-1. Românul a fost fără greşeală în apărare, singurul gol al londonezilor fiind marcat pe final, când victoria nu mai putea fi pusă la îndoială.

În schimb, Sunderlandul lui Pantilimon a călcat pe bec. După câteva etape bune în care echipa, ajutată de paradele românului, a adunat multe puncte şi a ieşit din zona retrogradării, a venit o înfrângere neaşteptată. "Pisicile negre" au pierdut cu 2-1, chiar pe teren propriu, meciul cu Hull City, şi rămân să se bată la retrogradare în continuare. Pantilimon nu a mai putut să facă minuni, dar nici n-a gafat impardonabil. Nu în ultimul rând, Vlad Chiricheş a rămas rezervă neutilizată la Tottenham, care a câştigat cu 2-1 pe terenul lui Leicester. Pentru toţi urmează etapă de campionat şi duminică, când Gardoş o va înfrunta pe Chelsea, Chiricheş pe Manchester United, iar Pantilimon pe Aston Villa.

Mai multe