Generaţia Stelei ’86, trei decenii de la câştigarea Cupei Campionilor Europeni

4 mai 2016 21:41   Fotbal intern
Ultima actualizare:

Foştii mari antrenori sau fotbalişti roş-albaştri au primit câte o replică în miniatură a trofeului Cupei Campionilor Europeni, competiţie devenită Liga Campionilor, cucerit la data de 7 mai 1986. De asemenea, eroii de atunci vor apărea şi pe o ediţie limitată de timbre.

La eveniment au participat legende ca Emeric Ienei, tehnicianul de atunci, şi mai mulţi ex-jucători, printre care Lăcătuş, Balint, Bumbescu, Belodedici, Iordănescu, Boloni sau Stoica. A fost şi Duckadam, fostul portar, care acum e angajat al FCSB şi ar fi vrut să boicoteze evenimentul din cauza conflictului dintre Armată şi Gigi Becali. Totuşi, în prezenţa prim-ministrului sau a preşedintelui CSA Steaua, el a ţinut un scurt discurs şi a cerut ca actuala echipă, reprezentată de omul de afaceri din Pipera, “să nu fie lăsată să moară”. De asemenea, Boloni i-a mulţumit pentru performanţă lui Valentin Ceauşescu, cel care se ocupa de destinele Stelei atunci, numindu-l “managerul-prieten”. Emoţionaţi, cei din “Generaţia Steaua ‘86” au primit câte o diplomă de excelenţă, o replică în miniatură a trofeului obţinut acum 30 de ani, şi chipurile lor au apărut şi pe o colecţie de timbre.

Gală pentru Mihăiţă Neşu

La data de 9 mai, de la ora 19.00, la Sala Polivalentă, va avea loc un meci caritabil, banii obţinuţi din bilete urmând a fi donaţi lui Mihai Neşu. Fostul jucător al Stelei e imobilizat într-un scaun cu rotile din 2011, în urma unui accident la un antrenament al lui Utrecht. 

Mai multe