George Stanca - Samba şi caramba: Complotul teuton

27 iunie 2014 16:42   Fotbal intern
Ultima actualizare:

Ce drăguți sunt nemții cu ”ai lor”…Măi, măi! Și ce drăguți sunt nemții cu portughezi!. Adică , după ce i-au bătut pe lusitani măr - că la 4-0 nu poți spune ”păr”, că ăla e moale – ai naibii, nu! și nu ! pe ei pe neamul lor!

Și s-au ținut nemții de ei  până i-au scos din competiție. Fiindcă, echipa lui Ronaldo – care s-a  zbătut ca un coif (teuton)  într-o căldare și, uite rezulatatul! - atârna tare de  nemți, de ce făceau ei cu SUA. Și, mai ales de câte goluri administrau americanilor. Dar ce să vezi  doamnelor - că domnilor  voi  mai știți -  americanii erau era antrenați, și mai vor  mai fi,  de un alt neamț. Jurgen Klinsmann. Acuma, judecând omenește, cum să-și scoată ochii  neamț la  neamț ? Löw la Klinsmann?Klinsmann la Löw. Nimeni  nu poate spune însă, în termenul consacrat de ”blat”, că a fost blat. Doar cu 1-0 au reușit nemții să-i bată pe americani.Atî au putut. Exact ca să se anuleze victoria  lusitanilor din meciul paralel cu Ghana,  2-1. Și, în  optimi, să plece   americanii braț la braț cu nemții. Fă-le ceva  mai mult decât să-i latri…Că e  lae sau bălae, cert e că  unii degustători de fotbal bun au rămas fără Ronaldo. Doar cu Messi  și ai lui. Și, Ibrahimovici în tribune…Și Ribery acasă  lovit.Noncombat? NU! NoncomBlat? Poate…Eh, vai , dragă , cum să se  preteze nemții la  așa ceva!?

Îmi aduc aminte  o vorbă, o  glumă din copilărie când  ne  jucam noi de-a războiul, și eu eram Stalin…: Ai dracu nemți mai sunt germanii…Nici ”oți” precum românii, dar europeni sadea. Să ne trăiască. Și, cine  nu are nemți, să-i cumpere…

Mai multe