Germania - Argentina 2-4. Şi panzerele pot fi călcate în picioare!

4 septembrie 2014 23:33   Fotbal intern
Ultima actualizare:

Amicalul Germania – Argentina (2-4), reeditarea finalei Cupei Mondiale, n-a fost decât un galop de sănătate al sud-americanilor, care au răzbunat astfel durerosul eşec suferit pe „Maracana” braziliană.

Cu patru goluri încasate în faţa propriilor suporteri în decurs de numai 30 de minute, campionii mondiali şi-au dat cu firma-n cap. La competiţia din Brazilia, Germania a scris istorie în semifinale, masacrând (7-1) naţionala-gazdă cu cinci „boabe” înscrise în prima repriză într-un interval de 18 minute. Ei bine, roata s-a întors pentru nemţi într-un amical de lux disputat chiar cu Argentina, echipa pe care au învins-o în ultimul act al Mondialului.

Dacă atunci a fost 1-0 după prelungiri pentru Germania, acum s-au impus argentinienii cu 4-2. Scorul este un pic mincinos, ţinând cont că, la un moment dat (minutul 50), tabela de marcaj de la Düsseldorf arăta un neverosimil 0-4.

Umiliţi de Di Maria, absentul din finalăCulmea, pe teren nu s-a aflat Leo Messi (accidentat), dar în schimb a strălucit Angel Di Maria, marea absenţă a „pumelor” în finala Mondialului. Proaspătul mijlocaş al lui Manchester United a luat meciul pe cont propriu, punându-şi semnătura doar pe golul patru, dar contribuind cu pase decisive la celelalalte trei.

Din fericire pentru ei, nemţii (lipsiţi de câteva piese grele, gen Lahm, Schweinsteiger, Klose şi Özil) s-au trezit la timp şi au refăcut diferenţa într-o limită acceptabilă, însă senzaţia de umilinţă nu poate fi ştearsă. „N-a fost nici o revanşă. Nu putem aduce finala înapoi”, a spus selecţionerul Germaniei, Joachim Löw, încercând să minimalizeze efectele acestui eşec categoric.

Mai multe