Gheața, cauza dispariției avionului lui Emiliano Sala?

24 ianuarie 2019 18:41   Fotbal intern
Ultima actualizare:

Continuă căutările avionului dispărut deasupra Canalului Mânecii, în care se aflau fotbalistul Emiliano Sala şi pilotul aparatului. Presa britanică a scos la iveală o nouă supoziție legată de motivul posibilei prăbușiri a aparatului de zbor: gheața depusă pe aripi.

Un expert în aviație citat de ”The Sun” a afirmat că ultimul mesaj trimis de fotbalistul argentinian, în care acesta povestea cum aeronava se zgâlțâie în zbor ”este semn clar că s-a depus gheață pe aripi. E de presupus și că avionul a căzut ca o piatră în apă, pentru că dacă se dezintegra s-ar fi descoperit măcar câteva rămășițe”, a explicat acesta. Poliția insulară a dat publicităţii numele pilotului care se afla la manşa avionului Piper Mailibu. Acesta este David Ibbotson. În vârstă de 60 de ani, tată a patru copii, Ibbotson a precizat, sâmbătă, pe contul său de Facebook, că a ajuns la Nantes. El a făcut o afirmaţie suprinzătoare în postarea sa, spunând că este puţin "ruginit" cu operarea ILS, un sistem de aterizare a aeronavelor bazat pe instrumentele de bord.

Avionul în care se afla Emiliano Sala (28 de ani) îi aparţine agentului scoţian de jucători Willie McKay, care a fost împlicat în transferul atacantului argentinian de la Nantes la Cardiff City. Aparatul de zbor a fost dat dispărut, luni seară, în timp ce se afla deasupra Canalului Mânecii. Sala se întorcea la Cardiff, pentru a se alătura echipei la care fusese transferat sâmbătă, după o scurtă vizită la Nantes, unde a călătorit cu acelaşi aparat pentru a-şi lua la revedere de la foştii coechipieri. El fusese transferat pentru o sumă record plătită de galezi: 18 milioane de euro.

Mai multe