Gianluca Vialli, de nerecunoscut după doi ani de luptă cu cancerul

14 octombrie 2019 18:06   Fotbal intern
Ultima actualizare:

Fostul mare atacant italian Gianluca Vialli a avut în ultima perioadă primele apariții publice după mai mult de un an. În vârstă de 55 de ani, el suferă de mai mult timp de cancer și acum e aproape de nerecunoscut.

Gianluca Vialli s-a află în aceste zile, în calitate de invitat special, alături de naționala Italiei (pentru care a jucat de 59 de ori), care tocmai și-a asigurat prezența la Campionatul European 2020. El a fost invitat acolo de fostul lui coechipier, Roberto Mancici, care e selecționerul italienilor. Mult slăbit față de cum îl știam, fostul atacant al Sampdorieim, al lui Juventus sau al lui Chelsea le-a mărturisit ziariștilor peninsulari chinul prin care a trecut în ultimele șase luni. Asta după ce, în luna octombrie anul trecut, anunța, foarte fericit, că s-a vindecat de cancer: ”Din martie am început să fac alte tratamente. Trebuie să fii într-o stare foarte bună atât fizic, cât și psihic, pentru a face față unei asemenea situații. Acum sunt bine, continui însă tratamentul. Trebuie să am răbdare, e mai greu decât cineva își poate imagina, dar rezultatele sunt pozitive și nu am nici un motiv să nu-mi trăiesc viața normal în continuare. Sper ca și în luna noiembrie să pot fi lângă națională, poate nu doar ca invitat, ci și cu un rol”, a declarat Gianluca Vialli.

Anul trecut, în lumea octombrie, italianul dezvăluia, la lansarea autobografiei, că a siferit de cancer: ”Am considerat-o o simplă fază din viaţa mea pe care a trebuit să o trăiesc cu curaj şi din care să învăţ ceva. Purtam un pulover pe sub cămaşă pentru ca lumea să nu remarce nimic, să fiu acelaşi Vialli pe care-l ştiau. Apoi am decis să-mi spun povestea şi să trec totul într-o carte. Sunt bine acum, foarte bine într-adevăr. A trecut un an şi am din nou un fizic bestial, deşi nu ştiu cu certitudine cum se va termina acest meci”, declara atunci Vialli, care făcuse atunci o operaţie, apoi opt luni de chimioterapie şi şase săptămâni de radioterapie.

Mai multe