Gică Hagi, influențat de Mircea Lucescu

10 septembrie 2020 21:07   Fotbal intern
Ultima actualizare:

Gică Hagi a mărturisit, într-un interviu acordat contului de Facebook al Sports Festival, că întreaga lui carieră a fost marcată de doi mari tehnicieni: Johan Cruyff și Mircea Lucescu.

”De la Cruyff am învăţat fotbalul total, iar de la Lucescu modul de a promova tinerii. Pentru că nea Mircea m-a luat de la juniori şi m-a promovat direct la națională, fără să joc un minut la Under 21. Şi-a asumat acest lucru, deşi a fost foarte criticat în acea perioadă de un an şi jumătate. Au trecut doi ani până eu m-am maturizat. Dar atunci am dat doar două goluri la Sportul şi vă daţi seama ce presiune avea nea Mircea. Însă n-a cedat şi a zis că rămâne cu mine. De la el am învăţat cum să promovez jucătorii, cum să-i sprijin şi cum să le accelerez procesul de formare cu trei ani”, a declarat actualul patron al Viitorului.

Așa cum a recunoscut, visul ”Regelui” e să-i vadă jucând împreună pe Ronaldo și pe Messi. ”Ar fi fantastic să-i vedem împreună. Sunt doi jucători fabuloşi. Unul are calităţi fizice şi mentale incredibile, celălalt are calităţi mentale incredibile, mai puţin fizice, însă are o tehnică incredibilă. Un sportiv mare nu se plânge, el se adaptează. Asta e calitatea cea mai mare pe care trebuie să o aibă. Să joace şi pe bitum, şi pe zgură, pe orice, un jucător mare găseşte întotdeauna soluţii. Acela e un jucător foarte bun”, a mai spus ”Regele”.

Mai multe