Gică Popescu îşi face hotel în Bucureşti

17 iulie 2012 15:11   Fotbal intern
Ultima actualizare:

Compania Gică Popescu Hotels, deţinută de fostul căpitan al Barcelonei, a semnat un parteneriat cu brandul Marriott International care îi va permite să construiască un hotel de 4 stele, în zona Titulescu din centrul Capitalei.

Courtyard Marriott Bucharest Hotel va fi construit pe un teren de 5.000 de mp, investiţia ridicându-se la aproximativ 20 de milioane €.

Hotelul va avea acces facil către aeroportul Otopeni dar şi la principalele centre de afaceri din oraş.

„Sunt mulţumit că, după toate negocierile pe care le-am avut am ajuns la un acord comun. Brandul Marriott International a considerat că un nou proiect în România este oportun şi de viitor. Pentru mine este un semn de încredere că împreună putem realiza proiecte de lungă durată", ne-a declarat fostul mare fotbalist Gheorghe Popescu.

El a mai adăugat că viitoarea construcţie se va ridica în zona Titulescu, fără a preciza însă şi locul. Hotelul va avea 146 de camere, patru săli de conferinţă, restaurant, bar, spa şi spaţii comerciale fiind încadrat într-o catergorie de lux în rândul hotelurilor din România.

Lucrările de construcţie vor începe în luna septembrie a acestui an, urmând ca termenul de finalizare să fie de aproximativ doi ani.

Macheta viitorului hotel

Are o avere estimată la 27 milioane de euro

„Baciul" a demonstrat că se pricepe la afaceri la fel de bine ca şi la fotbal. Internaţionalul a investit mare parte din banii câştigaţi de-a lungul carierei în proprietăţi de lux în Mallorca şi Ibiza, pe care le-a vândut chiar înainte de criză.

Pe lângă afacerile cu imobiliare fostul fundaş al naţionalei a construit şi un centru comercial în cartierul Rahova şi a fost printre primii care a înfiinţat o şcoală de fotbal care îi poartă numele. Gică Popescu ocupă locul 182 în Top Forbes 500 Miliardari din anul 2011, cu o avere estimată la aproximativ 27 de milioane de euro.

Şi Gică Hagi sau Adi Ilie au investit în hoteluri de lux

Hotelurile au reprezentat o investiţie atractivă şi pentru Gică Hagi sau Adrian Ilie.

„Regele" a inaugurat în anul 2001 hotelul Iaki (4 stele), situat la 20 m de plaja din Mamaia. Complexul are 122 de camere, un centru de conferinţe, piscină exterioară, spa center şi centru de înfrumuseţare.

Tarifele de cazare sunt cuprinse între 100 şi 300 € pe noapte. Adrian Ilie a preluat tot în 2001 Hotelul Ruia, din centrul staţiunii Poiana Braşov. „Cobra" a transformat complexul într-un hotel elegant de 4 stele, cu o capacitate de 20 de camere duble şi 10 apartamente.

Hotelul se ridică la cele mai înalte standarde fiind dotat cu: bar, restaurant cu bucătărie internaţională, salon spaniol, saună, masaj, jacuzzi, sală de fitness şi sală de conferinţe .

Mai multe