Gigantul Red Bull vrea să preia o echipă din România. Rapid şi CFR, favorite

15 septembrie 2016 11:47   Fotbal intern
Ultima actualizare:

Fotbalul românesc duce lipsă de investitori şi riscă să ajungă în colaps dacă nu atrage curând companii private puternice care să-l finanţeze. Vremea patronilor impostori a trecut, cu bani publici nu se poate jongla pentru că e puşcărie curată, iar soluţia atragerii consorţiilor străine interesate să intre pe piaţa noastră pare singura viabilă.

Daniel Stanciu, preşedintele lui ASA Târgu Mureş, a dezvăluit că un asftel de gigant e interesat să preia un club  de tradiţie din România, fără să specifice numele. "Un consorțiu austriaco-elvețian, care are legătură și cu Red Bull America, se va implica puternic în Liga 1, la o echipă de fotbal", a dezvăluit Daniel Stanciu la "Digi Sport Special".Se pare că e vorba de Rapid sau CFR Cluj, echipe cu mari problemel financiare, una ajunsă în situaţia s-o ia de la 0, iar alta în insolvenţă. Giuleştenii par favoriţi pentru că sunt la start de drum, societatea e curată, lucrurile sunt simple, pentru început investiţiile sunt minime şi urmează să aibă şi nu stadion nou până în 2019.

Red Bull a ajuns și în MLS, unde o deţine pe  New York Red Bull, dar şi în Austria, unde o finanţează pe Red Bull Salzburg, însă fotbalul nu este singurul domeniu de activitate. Compania se implică în hochei, sporturi extreme, dar și în Formula 1, unde o patropnează pe Red Bull Racing, totalul sumelor investite în sport depășind suma de 300 de milioane de euro pe an. Consorțiul austriaco-elvețian a finanțat și susținut saltul din stratosferă al lui Felix Baumgartner, din 2012.

Mai multe