Gigi Becali, interviu fulminant în presa franceză: «Eu sunt regele, stau pe tron şi privesc cum înving trupele»

2 martie 2013 17:24   Fotbal intern
Ultima actualizare:

Finanţatorul Stelei, Gigi Becali, a acordat un interviu revistei de sport "So Foot", din Franţa, în care a vorbit despre afaceri, fotbal şi viaţa personală.

Câteva declaraţii au ieşit în evidenţă, "în acord" cu caracterizările făcute de francezi: rasist, homofob şi ultrareligios.

"Pentru ce ziar e interviul? Sper că nu este Le Monde, pentru că este un ziar comunist şi nu-mi place", ar fi spus Gigi Becali în momentul în care şi-ar fi dat acordul pentru convorbire.

"Am intrat în fotbal şi pentru mîndria mea. Cînd începi să ai bani, vrei să ai şi putere. Fotbalul este putere, imaginea publică pe care ţi-o oferă. Am suferit din cauza aceasta, dar apoi a început chiar să-mi placă şi a devenit un drog. Pînă nu devii şeful unei echipe nu-ţi poţi imagina emoţiile prin care treci. Fotbalul este un război. Eu sînt regele, stau pe tronul meu şi îmi privesc trupele cum înving. Niciodată nu am acceptat să fiu numărul 2. În România normal că sînt numărul 1. Satisfacţia mea cea mai mare este atunci cînd lupt împotriva Europei".

Dinamo?

"Îi prefer să fie acolo. Jos, cît mai jos. Gîndiţi-vă că eu sînt pisica şi ei un şoricel (mimează o pisică jucîndu-se cu un şoricel). Nu-i vreau însă în Liga a doua pentru că nu aş mai putea juca împotriva lor. Ar veni mai puţină lume la stadion. Îi avem rivali pe ei, pe cîini, dar şi pe Rapid, pe ţigani. Îi numesc ţigani în direct chiar dacă trebuie să plătesc 50 de amenzi pentru asta".

Negri? N-are nimic cu ei, dar nu-i plac

"Nu este adevărat că nu l-am luat (pe Florent Sinama Pongolle - n.r.) pentru că e negru. Am avut 5 jucători negri la echipă. Mă rog, jucători de culoare. Nu avea consistenţă ca jucător. Nu mă interesează culoarea pielii, dar ce să faci dacă negrii nu se adaptează climei din România (râde). E greu cu brazilienii şi cu africanii la noi, vor în cluburi, femei, distracţie. Cu argentinienii este mai bine, au altă mentalitate, au o viaţă de familie bună".

Sursa: gsp.ro

Mai multe