Gigi, Budescu a avut dreptate: experimentul FCSB s-a dus în cap!

8 decembrie 2017 13:56   Fotbal intern
Ultima actualizare:

Becali plăteşte pentru numeroasele improvizaţii şi încercări care s-au făcut la echipă chiar la insistenţa sa.

„Antrenorul” Becali e principalul vinovat pentru degringolada care a pus stăpânire pe jucătorii antrenaţi în mod normal de Nicolae Dică. Experimentele eşuate de la FCSB se întorc acum împotriva patronului.

Cel puţin un milion de euro a pierdut vicecampioana României din cauza faptului că meciul cu Lugano (1-2) a fost abordat în glumă. Sigur de victorie, Gigi Becali i-a impus lui Dică o formulă de echipă fără câteva piese grele care ar fi putut înclina balanţa în favoarea FCSB-ului. „Pe Gnohere, Man şi Pintilii îi menajăm pentru meciul de la Botoşani”, spunea Becali înainte de confruntarea cu elveţienii. Cu o formulă de echipă total bulversată, în care Florinel Coman a ajuns să joace vârf, FCSB a cedat şefia unei grupe pe care o conducea la un moment dat autoritar. Peste noapte, Becali a „sărăcit” cu un milion de euro (banii din bonusurile oferite de UEFA), iar parcursul european al echipei a devenit unul infernal.

În loc să fie cap de serie şi să spere la o dublă în 16-imile Ligii Europa cu Astana sau Östersund, roş-albaştrii se tem acum de marea majoritate a posibililor adversari din prima urnă. „Nu suntem o echipă mare, chiar şi când schimbi două-trei piese trebuie să câştigi cu Lugano. Dacă vin ăstia şi te bat, înseamnă că nu ai valoare", a declarat Becali, încercând practic să găsească scuze pentru felul în care a gândit strategia acestui meci.

Nu este însă pentru prima dată când Becali şi Dică impun o rotaţie inutilă a jucătorilor. Primul semnal de alarmă a fost tras de Constantin Budescu după înfrângerea din campionat cu Astra, mijlocaşul acuzând atunci desele “experimente” din cadrul  echipei. Becali n-a înţeles mesajul şi l-a tras de urechi pe Budescu, dar iată că vorbele fotbalistului s-au adeverit.

Mai multe