Giovanni Becali: ”Dinamo o va lua din divizia a treia”

5 noiembrie 2020 19:27   Fotbal intern
Ultima actualizare:

Situația de la Dinamo devine din ce în ce mai disperată, iar oameni din afara echipei trag tot mai des semnale de alarmă. Ultimul și cel mai serios a venit de la impresarul Ioan Becali, care crede că proiectul este sortit eșecului, și a adus și argumente în acest sens.

Ioan Becali a povestit la Pro X cum vede situația de la Dinamo: ”Eu am spus că e serioasă persoana cu care comunic, Juan Pablo Melero. El nu a fost niciodată implicat, el era în spatele afacerii, coordona, l-a lansat pe acest Pablo Cortacero, acesta a venit ca o lance lansată din spaţiile alea americane, de pe portavioanele americane, cum pleacă avioanele de pe portavioane, a venit aici, a pus nişte spanioli, dintre care priceput este numai directorul sportiv Rufo Collado, care ştie ce vrea şi cu care m-am întâlnit de două ori şi am pus la punct câteva contracte ale tinerilor. Probabil el nu ar fi acceptat contractele de nababi la spaniolii veniţi, dar nu e vina lui. El primea ordin de la acea rachetă atomică, care era Pablo şi care era coordonat din spate de Juan Melero. Când a văzut că racheta lui nu execută ordinele exact, Melero s-a mai dat la fund puţin. De fapt, Juan l-a convins şi pe Contra să vină la Dinamo. Contra îl ştia de la Getafe. După ultimile discuţii cu Juan Melero, pare că el s-a retras şi l-a liniştit şi pe Contra, să stea calm pentru că racheta lansată în spaţiu a întâlnit nori foarte deşi. Norii nu pot fi pătrunşi, asta e problema. Racheta este unul dintre cele mai mari blufuri ale fotbalului românesc din ultimii 60-80 de ani”, a declarat Giovanni Becali.

Fost conducător la Dinamo, acesta e convins că se va alege praful nu doar de proiect, ci și de club, pentru că toată lumea va pleca. ”E aproape de 99 %, asta e părerea mea. Dinamo se va împreuna cu cealaltă Dinamo, a lui Badea, o va lua din divizia a doua, a treia, vor veni suporterii din nou, nu ştiu ce se va întâmpla... Păi jucătorii ăştia spanioli dacă erau atât de buni jucau în Divizia B spaniolă, unde luau aceiaşi bani. Eu îl am pe Paşcanu în divizia a doua spaniolă, care ia 18.000 de euro. La Dinamo fondul de salarii este de 480.000 de euro pe lună, plus celelalte cheltuieli ajunge la 600.000-700.000 de euro. Refrenul este <<la semana que viene>>, săptămâna care va veni, acum va fi săptămâna în care se va face bine Pablo. E o chestiune de oameni iresponsabili. Au venit acţionarii majoritari cu nişte pistoale neîncărcate, fără gloanţe şi ei acum nu mai apar”, a declarat Becali, la ProX.

Mai multe