Giuleştino: Bezmeticesc...

23 septembrie 2013 16:01   Fotbal intern
Ultima actualizare:

Când efectul anestezicului se va stinge. Pe 22  noiembrie. Când, Rapid... Doamne fereşte! Numai o astfel de experienţă ne-ar lipsi... să o iei din liga a 5-a la deal... Nu mă prea încălzeşte faptul că Rapid a bătut pe Bacău, acasă în Giuleşti, cu un chinuit 1-0.

Ca rezultat al unei întâmplări. Nu musai a  unui joc inteligent, superior, dotat cu faze geniale şi nemaivăzute. Ian-acolo, o lovitură liberă a insului exemplar numit Pancu, de la un punct îndepărtat de poarta adversă..

De la care nimeni nu se aştepta, ca cineva, oricine altcineva, să poată înscrie... Aici, Legenda Pancu şi-a consolidat soclul statuii. Bravo lui. Să ne trăiască! Dar, către ce ne  îndreptăm  noi. Vorba lui Ilie Moromete, ăla din filmul lui Gulea: "Bă Niculaie, unde  mergem noi, bă"!?  

Apoi, nu mă încălzeşte nici faptul că a venit ca antrenor Viorel Moldovan.  Devreme ce nu avem valori în lot. Tineri şi necunoscuţi: Tinc, Lazea, Lung, Mişa.Devreme ce ai o apărare subţire şi un atac unde funcţionează, măcar ca un paradox - ce bine se înţeleg, cooperează - Alex Ioniţă tânărul mingicar, dar jucător nene!, cu "uncheşul" Pancone fost mingicar când era ca Alex...

Că-mi amintesc ce-l mai certa Lucescu când o juca prea mult... pe ea, pe  minge. Ei, uite aşa, cu ghilotina pe chică, sper să depăşim momentul.

Pe 23  noiembrie să ne îmbătăm de fericire. Şi să începem a juca destresaţi. Până atunci, eu tot am senzaţia, fir-ar coasta ei a dracu!, că jucăm degeaba.

Altfel, Vio a preluat la risc, o echipă cam ameţită de situaţie. Besmetică. Oricum, decât să stai prin studiouri tv să dai cu părerea, mai bine o experienţă d-astea, de viaţă adevărată. Lumea l-a primit bine în Giuleşti unde fanul nu-i uită lacrimile vărsate când s-a  pierdut la  mustaţă o calificare europeană. Sper - jur că nu vreau să cobesc! - sper să nu plângă iar... la  cruciala zi de 22  noiembrie 2013... Dă, domnu' - Doamne!

Mai multe