Giuleştiul plânge din nou. A mai murit un campion. Adio, "Parpală"!

11 ianuarie 2016 15:52   Fotbal intern
Ultima actualizare:

Rapid trăieşte clipe de suferinţă din toate punctele de vedere. Pe lângă problemele financiare şi sportive care condamnă clubul la Liga a II-a, Giuleştiul îşi pierde în fiecare an câte o legendă.

După Nicolae Manea, dispărut fulgerător în decembrie 2014 din cauza unui cancer devastator, acum a venit rândul unui alt fost jucători al vişiniilor să ne spună adio. Teofil Codreanu, fost campion cu Rapid în 1967, primul titlu din istoria feroviarilor, a decedat duminică la vârsta de 75 de ani, tot din cauza unei boli incurabile. "Parpală" a suferit în tăcere în ultimii ani, ignorat de patronii clubului Rapid, oricare ar fi fost ei, iar acum va întregi galeria îngerilor din cer, unde s-a alăturat lui Sandu Neagu, Ilie Greavu, Ion Costea şi Dan Coe.

Teo Codreanu a jucat din 1962 pînă în 1973 la Rapid, bifînd 258 de partide, în care a marcat 39 de goluri.

Codreanu o cupă locul 4 în clasamentul prezenţelor în Liga 1 "all-time" în tricoul Rapidului, după Nicolae Stanciu, Ilie Greavu şi Constantin Năsturescu. Pentru naționala României, Codreanu a bifat un meci, în 1965, contra Turciei. Codreanu a jucat 13 meciuri în cupele europene pentru Rapid, marcînd de trei ori. 

Mai multe