Golurile vin din nord la CFR Cluj. Sigurjonsson s-a dezlănțuit

29 aprilie 2021 13:30   Fotbal intern
Ultima actualizare:

CFR Cluj a trecut pentru măcar 24 de ore pe primul loc în clasamentul Ligii 1, iar ”vinovat” pentru această reușită este singurul islandez din campionatul nostru, Sigurjonsson. Acesta a marcat ambele goluri ale victoriei cu FC Botoșani și pare cel mai în formă jucător al campioanei ultimilor trei ani.

Meciul dintre ardeleni și moldoveni nu a avut suspans decât în prima jumătate de oră, pentru că în minutele 25 și 28 jucătorul adus în februarie de la Astana a demonstrat de ce a fost atât de lăudat după parafarea transferului. Fotbalistul în vârstă de 30 de ani a marcat și cu piciorul stâng, și cu piciorul drept, dovedind că este un jucător nu doar complet, ci și extrem de eficient. Pentru că în ultimele două meciuri el a înscris de trei ori, practic toate golurile clujenilor din ultima săptămână îi aparțin. Cotat la un milion de euro de site-ul de specialitatea transfermarkt.com, Sigurjonsson este primul fotbalist islandez din istoria Ligii 1. El a fost remarcat de conducătorii ardelenilor încă de la meciul direct cu Astana, din preliminariile Ligii Campionilor, dar o prestație bună a avut și în barajul cu România, din preliminariile Campionatului European 2021, câștigat de nordici. Pentru el, CFR e a patra echipă din afara Islandei pentru care joacă. În afară de Astana, care e din Kazakhstan, el a mai evoluat în Elveția, la Grasshoppers Zurich și la St. Gallen.

Chiar dacă echipa lor a învins cu 2-0 și a trecut provizoriu pe primul loc în clasament – meciul dintre Universitatea Craiova și FCSB s-a disputat aseară, după închiderea ediției – clujenii nu au fost mulțumiți de jocul prestat: ”Am făcut un joc foarte bun în prima repriză, însă repriza a doua trebuie să ne dea mult de gândit, pentru că nu se poate să ne prezentăm aşa, să aibă ocazii adversarul. Parcă am intrat relaxaţi în repriza a doua, nu ştiu ce s-a întâmplat. Cu jocul din repriza a doua nu avem şanse la campioant. Da, s-au adunat multe meciuri, dar consider că suntem o echipă cu multă experienţă şi n-ar trebui să lăsăm adversarul să-şi creeze ocazii, mai ales la 2-0, pentru că marchează un gol şi nu ştii, intri într-o degringoladă şi nu ştii ce se întâmplă. Nu are voie nimeni să aibă ocazii împotriva noastră, pentru că ne dorim să câştigăm campionatul şi este foarte importantă apărarea”, a declarat Burcă.

Nici antrenorul Edi Iordănescu nu a fost mulțumit de jocul prestat în repriza a doua, care îl pune pe gânduri în vederea meciului cu FCSB, de peste trei zile. ”M-au bucurat şi realizările lui Sigurjonsson, are nevoie de moral, are nevoie de încredere, dar eu cred că echipa a făcut un efort foarte bun. Repriza a doua a fost un pic mai departe de ceea ce aş fi dorit eu, dar nu pot să fiu supărat pentru că rezultatul era cel mai important. În repriza a doua am cedat iniţiativa, am pierdut teren, am mutat centrul de greutate şi totul a plecat de la faptul că nu am mai avut agresivitatea din prima repriză”, a declarat tehnicianul.

Mai multe