Greii fotbalului românesc, devastaţi de moartea lui Daniel Prodan: "Glumiţi? Sper că glumiţi! Vai de capul meu''

17 noiembrie 2016 7:49   Fotbal intern
Ultima actualizare:

Veste cumplită în fotbalul românesc. Fostul mare internaţional Daniel Prodan a încetat din viaţă, miercuri seară (16 noiembrie), la doar 44 de ani în urma unui infarct.

Tragedia care a lovit fotbalul românesc miercuri noapte i-a zdruncinat pe apropiaţii lui Daniel Prodan şi nu numai. „Didi” avea 44 de ani și se uita la televizor atunci când inima i-a cedat. Nu a mai putut fi salvat, chiar dacă două ambulanţte au încercat să-l resusciteze timp de două ore.

Cei care l-au cunoscut şi i-au fost colegi de generaţie au fost devastaţi la aflarea veştii că Daniel Prodan s-a stins din viaţă, după ce a suferit un infarct.

Contactat de reporterii de la ProSport, Jean Vlădoiu, coleg de generaţie cu Prodan, nu şi-a putut stăpâni lacrimile.

"Vai de capul meu, glumiţi? Nu pot să cred... Am avut o zi mai lungă şi m-am culcat mai devreme. Sigur nu glumiţi? Nu am mai vorbit cu Didi nici eu, nici Belo (n.r. moment în care a izbucnit în plâns). Nu am cuvine, şocul este enorm. Incredibil... Doamne, Dumnezeule!!! Nu pot să-mi găsesc cuvintele, vai de capul meu...", a fost reacţia lui Vlădoiu, conform ProSport.

A murit Daniel Prodan: colegii de generaţie, şocaţi de veste

Helmuth Duckadam a ţinut să îşi exprime regretul pentru tragica dispariţie: ”Sunt total şocat, eu l-am cunoscut în ultima perioadă mai bine. Un om şi un băiat extraordinar. Condoleanţe familiei, Dumnezeu să-l ierte, nu-mi găsesc cuvintele”, a spus fostul mare portar pentru ProSport.

Fostul mare arbitru internaţional Ion Crăciunescu şi-a manifestat regretul la auzul tragicei veşti. ”Am rămas şocat. Am aflat şi eu vestea acum câteva minute. Ultima dată când l-am văzut a fost la înmormântarea tatălui lui Gică Popescu. Este ceva incredibil. Era un om care radia de sănătate, de veselie... Doamne, Dumnezeule... S-a stins la jumătatea vieţii”, a spus Crăciunescu.

Mircea Rednic a aflat de la reporterii ProSport de moartea lui Didi Prodan şi a rămas fără replică: "Sincer, îmi pare foarte rău... nu-mi vine să cred. M-am văzut acum două luni cu el. Era vesel, era jovial. Sunt fără cuvinte...''

Şocat de tragica veste a fost şi Florin Prunea, fostul său coleg de la naţionala României: ''Am vorbit cu soţia lui la telefon... Ce pot să zic? Sunt şocat! Mi-a fost coleg de naţională, mi-a fost coleg de birou la FRF, nu a arătat niciodată că ar fi avut probleme de sănătate. Chiar nu ştiu ce s-a întâmplat. Jucam fotbal împreună, depuneam efort şi niciodată n-a arătat că ar fi avut vreo problemă. Sunt şocat şi aş vrea să nu mai vorbesc în momentul de faţă despre asta", a declarat Prunea.

Vestea morţii lui Daniel Prodan a fost făcută de jurnalistul Dorin Chioțea, pe contul personal de Facebook. „Daniel DIDI PRODAN A MURIT în urmă cu câteva ore ca urmare a unui infarct!!! Avea 44 de ani. Mi-a fost un mare prieten, iar sfârsitul său prematur de drum mă mâhnește profund. Este cea mai grea știre exclusivă pe care o dau în toată cariera mea. Tragedia s-a petrecut în casa din Voluntari a fostului mare fundaș tricolor. Colapsul s-a petrecut sub ochii soției sale, Licinia, care la 19.57 a anunțat Salvarea. Directorul SABIF, Alis Grasu, mi-a confirmat că "În 14 minute a ajuns la dânsul primul echipaj. Foarte rapid a venit și al doilea. Ambele mașini au dotari de ultimă generație și medici urgentiști experimentați, au încercat să-l resusciteze timp de trei ore. S-a încercat tot ce este posibil, din păcate inima sa a cedat", a scris Dorin Chioțea.

Mai multe