Hagi al Turciei, „petardă” pentru Gigi Becali. Arda Turan, produs la FCSB

5 februarie 2020 14:26   Fotbal intern
Ultima actualizare:

Patronului de la FCSB i-a fost propus un fost mare fotbalist, Arda Turan, aflat însă în pragul finalului de carieră.

Aflat în proprietatea Barcelonei, mijlocaşul de 33 de ani Arda Turan a ajuns prin diverse surse pe agenda lui Gigi Becali la FCSB. După cât şi cum a evoluat în ultimii ani, turcul supranumit pe vremuri „Hagi al Turciei” nu poate fi decât o mare păcăleală.

Gică Hagi a fost cel care l-a scos în lume pe fotbalistul Arda Turan, promovându-l în prima echipă a lui Galatasaray în urmă cu 15 ani. Turcii vorbeau la acea vreme de „noul Hagi”, un jucător cu o tehnică incredibilă, asemănătoare cu cea a românului. Ca urmare, n-a fost de mirare că „Hagi al Turciei” a prins apoi transferuri de răsunet, mai întâi la Atletico Madrid şi apoi la FC Barcelona, lângă Leo Messi. Ei bine, ieri a şocat vestea că un asemenea fotbalist, în continuare în proprietetea catalanilor, ar putea ateriza în Liga I, la clubul patronat de Gigi Becali. Ar fi o adevărată „bombă” de imagine pentru campionatul nostru, dar mai mult ca sigur o „petardă” aruncată în curtea FCSB-ului.

„Nu comentez, nici nu ştiu cât are salariu ca să vină aici. Să vorbim despre lucruri serioase”, a fost răspunsul antrenorului Bogdan Vintilă, în timp ce managerul Mihai Stoica a amintit despre o „bazaconie”. Chiar şi Becali a avut o primă reacţie în care a spus că nu ştie nimic despre acest subiect, astfel că şansele transferului sunt destul de mici. Totuşi, cum nu iese fum fără foc, se pare că turcul a fost recomandat în România prin diverşi impresari, beneficiind şi de relaţia de amiciţie cu Gică Hagi. Aproape terminat ca fotbalist profesionist, Arda Turan a fost împrumutat de Barcelona în ultimii doi ani la gruparea Istanbul Basakşehir, unde a ajuns rapid  o rezervă de lux. Fără meciuri în picioare, Arda nu s-a mai bucurat de un gol marcat din aprilie 2018, detaliu care spune totul despre forma sa actuală. De altfel, chiar şi cota sa de piaţă a luat-o la vale, el valorând acum 800.000 de euro (de la 35 de milioane în 2015).

Mai multe