Hagi ia titlul şi pleacă

14 februarie 2017 20:30   Fotbal intern
Ultima actualizare:

Gheorghe Hagi a fost mai întâi doar patron la Viitorul, pregătirea echipei fiind lăsată pe mâna lui Cătălin Anghel, Bogdan Vintilă sau Bogdan Stelea. N-a fost însă mulţumit şi în 2014 a preluat frâiele. Deşi totul merge ca uns, „Regele” e tentat să se înlocuiască din funcţie.

Trupa de la malul mării a avut un an extraordinar şi dacă minunea mai ţine două luni, bomba e detonată. Deja cu şase puncte avans în faţa Stelei, principala contracandidată la titlu, dar cu mari probleme în joc, Viitorul e gata de titlu şi dacă îl va obţine, ar cam fi maximul. N-ar mai avea rost ca Hagi să rămână pentru nişte preliminarii aproape imposibile şi e tentat să dea curs unei oferte din străinătate, unde e încă foarte dorit.

A spus-o chiar el şi nu avem motive să ne îndoim. ”La vară poate plec, am oferte bune în continuare. Au vrut să mă ia la ruși și nu m-am dus. L-au pus pe altul, tot pe 7-8 au rămas!”, a declarat „Regele” după o nouă victorie lejeră în Liga 1, 3-0 cu Pandurii Târgu Jiu.

Două ar fi motivele care îl îndeamnă pe Hagi să facă acest pas. Primul e reprezentat de factorul financiar. Vânzarea lui Răzvan Marin la Standard Liege a echilibrat balanţa în club, dar n-a spulberat acea frică a zilei de mâine. Astfel, la Rubin Kazan, pentru că despre clubul din Tatarstan este vorba, fostul internaţional ar câştiga 3 milioane de euro pe sezon, dar şi alte câteva milioane pe Florinel Coman, noua sa perlă, cu care ar merge la pachet. Al doilea argument pentru o plecare a lui Hagi în Rusia ţine de orgoliu, acesta dorind să demonstreze că poate reuşi în această meserie şi dacă nu e patronat de el însuşi. 

Mai multe