Haos în Muntenegru!

28 martie 2015 22:00   Fotbal intern
Ultima actualizare:

Actualele preliminarii pentru Euro 2016 le dau mari bătăi de cap oficialilor UEFA. După ce, în toamna trecută, o dronă a întererupt meciul Serbia – Albania de la Belgrad, un incident similar s-a produs şi vineri, tot în spaţiul fostei Iugoslavii.

La Podgorica, partida Muntenegru – Rusia nu s-a încheiat, fiind oprită de arbitrul german în minutul 67, la scorul de 0-0. Fanii muntenegreni şi-au dat în petec încă din startul întâlnirii, când o torţă aruncată din peluză l-a lovit pe portarul rus Akinfeev (care a ajuns la spital, cu arsuri la gât). Meciul s-a reluat după jumătate de oră, dar nu pentru mult timp. În repriza a doua, după un penalty ratat de oaspeţi, între jucătorii celor două echipe s-a iscat un conflict general, iar spectatorii au continuat să arunce în teren cu diverse obiecte. Acesta a fost momentul când centralul Denis Aytekin a pus capăt prematur disputei, evenimentele urmând să fie analizate de forul european în perioada următoare. Cel mai probabil, Rusia va câştiga la „masa verde” cu 3-0.

Portarul ruşilor, lovit de o petardă în cap

În chiar primul minut de joc al meciului de la Podgorica, toată lumea a rămas cu răsuflarea tăiată. Era chiar secunda 20 a meciului când portarul rus Igor Akinfeev a fost lovit de o fumigenă aruncată din tribune şi nu s-a mai putut ridica de pe gazon! Portarul a fost scos de pe teren pe targă şi transportat la spital, iar arbitrul a trimis jucătorii la vestiare. Jocul s-a reluat după 30 de minute, cu Iuri Lodigin în locul lui Akinfeev, însă a fost suspendat definitiv în minutul 67. Transportat la un spital din Podgorica, Akinfeev urma să fie  externat şi să revină la Moscova alături de coechipierii săi. Portarul a fost lovit la umăr de fumigena aruncată din tribune, a avut o comoţie cerebrală şi mai multe arsuri la gât. Selecţionerul Fabio Capello a afirmat că meciul trebuia suspendat încă din minutul 1: “Meciul trebuia suspendat imediat, dar noi am făcut ce ne-a spus observatorul, am mers pe teren să jucăm. Nu puteam refuza”.

Mai multe