Haţegan, asul din mâneca lui Lucescu

18 septembrie 2013 15:16   Fotbal intern
Ultima actualizare:

Mircea Lucescu a început din nou cu dreptul în Liga Campionilor, după 2-0 în deplasarea de la Sociedad. Succesul românului a fost umbrit de valul de critici venite dinspre iberici, care au contestat vehement deciziile pro-Şahtior ale centralului Ovidu Haţegan.

"Il Luce" a obţint trei puncte în primul joc din grupele Ligii, după 2-0 cu Real Sociedad, ambele goluri fiind marcate de Teixeira în partea a doua a meciului. Un succes care s-a conturat greu, în repriza a doua, şi la care au contribuit doi factori esenţiali: ghinionul formaţiei basce, care a ratat opt ocazii clare, şi arbitrajul potrivnic spaniolilor al brigăzii conduse de Ovidiu Haţegan.

Cotidianul spaniol "Marca" i-a acordat nota 4 din 10, două fiind fazele incriminate, ambele judecate în favoarea Şahtiorului de "centralul" român:1. Minutul 41, scor 0-0: căpitanul campioanei din Ucraina, Dario Srna, l-a faultat la marginea careului pe Xabi Prieto. A fost sau n-a fost? Reluările arată că a existat un contact exact pe linia de 16 metri, ceea ce înseamnă că Haţegan trebuia să pună mingea la punctul cu var. Românul a scos faultul în afara careului, dictând doar lovitură liberă directă.

2.Minutul 81, scor 0-1: Carlos Vela a trimis mingea cu capul în bară, aceasta a ricoşat la Inigo Martinez, însă fotbalistul lui Sociedad a fost lovit de Dario Srna în momentul în care a vrut s-o trimită spre poartă. Haţegan a făcut semn că jocul poate continua, însă antrenorul bascilor, Jagoba Arassate, i-a făcut un semn discret lui Lucescu: "E al doilea penalty". "Il Luce" n-a scos nici un cuvânt despre arbitraj, dar a punctat la finalul întâlnirii. "Veneam după trei rezultate negative, ceea ce ne-a făcut să fim mai prudenţi ca de obicei. La pauză, ne-am pus de acord să riscăm, pentru că exista posibilitatea să câştigăm şi ne-a ieşit".

Mai multe