Ianis joacă pe "diesel" la Fiorentina

21 iulie 2016 21:52   Fotbal intern
Ultima actualizare:

La numai 17 ani, puştiul Ianis Hagi e marea revelaţie a Fiorentinei în primele trei meciuri amicale ale grupării “viola”. “Diesel” e cuvântul cu care l-au apreciat italienii.

Primul test serios pentru echipa din Florenţa a fost trecut cu brio de Ianis Hagi. În partida de verificare cu divizionara secundă Trapani (2-1), fostul jucător al Viitorului a fost folosit titular în linia ofensivă, alături de mult mai experimentaţii Mauro Zarate, Josip Ilicic şi Giuseppe Rossi. Hagi junior a dat dovadă de mult curaj, ratând în două rânduri deschiderea scorului prin şuturi de la marginea careului. Apoi, la scorul de 0-1, Ianis a obţinut penalty-ul din care Fiorentina a egalat, fiind ţinut în careu de un adversar. Calităţile tehnice ale lui Ianis Hagi au ieşit însă la iveală la faza golului de 2-1 marcat de Zarate. Astfel, românul l-a servit pe argentinian cu o pasă spectaculoasă, cu câlcâiul, execuţie care ne-a adus aminte de magiile făcute pe teren de tatăl său, Gică Hagi. Presa din Cizmă a remarcat la unison evoluţia lui Ianis. “Prestaţie în creştere pentru talentatul român. Hagi şi-a arătat limitele din punct de vedere fizic, dar în schimb şi-a etalat abilităţile tehnice de înalt nivel. Pasa de gol pentru Zarate a fost una delicioasă, dând un semnal interesant pentru viitor. Diesel”, a fost caracterizarea făcută lui Ianis de site-ul firenzeviola.it.

Chipciu, aplaudat la debut

La fel ca Ianis Hagi, Alex Chipciu a început cu dreptul aventura sa la echipa belgiană Anderlecht. La numai 24 de ore de la oficializarea transferului, fostul stelist a intrat pe teren din primul minut al amicalului pe care formaţia din Bruxelles l-a câştigat (3-1) cu olandezii de la Heerenveen. Chipciu n-a strălucit, dar a scos un penalty pentru Anderlecht, fiind aplaudat la scenă deschisă în minutul 70, atunci când a fost înlocuit.

Mai multe