Ibrahimovic trage ultimul cartuş

15 noiembrie 2015 21:45   Fotbal intern
Ultima actualizare:

Suedia lui Zlatan Ibrahimovic a câştigat la limită (2-1) prima manşă a play-off-ului pentru Euro 2016, dar Danemarca păstrează şanse mari de calificare datorită golului marcat în deplasare.

Returul de marţi de la Copenhaga are o miză specială pentru „Ibra”, cel mai valoros fotbalist suedez al ultimului deceniu. Starul lui Paris Saint-Germain a lăsat de înţeles că ia în calcul o retragere de la naţională în cazul în care Suedia va rata calificarea la Euro 2016.

Cu această presiune pe umeri, Ibrahimovic a fost din nou sufletul formaţiei sale în partida de duminică seară împotriva danezilor. Suedezul de 34 de ani a înscris un gol din penalty, dar şi-a tras coechipierii după el, implicându-se în majoritatea acţiunilor ofensive.

„Am câştigat, dar când primeşti un gol acasă, adversarii au un avantaj. Mai e un meci în care vrem să jucăm la fel şi să ne valorificăm şansele de calificare”, a spus Ibrahimovic, conştient că Euro 2016 ar putea fi ultimul său turneu final. 

Începând din 2001, Zlatan a bifat nu mai puţin de 110 selecţii la naţională, reuşind să marcheze de 60 de ori, o cifră impresionantă la nivel de prime reprezentative.

Preliminarii Europa 2016

  • Play-off, tur, duminică - Ungaria – Norvegia - după închiderea ediţiei (1-0 în tur) 
  • Luni - Irlanda – Bosnia    21.45 - DigiSport 1 (1-1 în tur)
  • Marţi - Danemarca – Suedia    21.45 - DigiSport 1 (1-2 în tur)
  • Marţi - Slovenia – Ucraina    21.45 - DigiSport 3 (0-2 în tur)
  •  
Mai multe