Îl sapă jucătorii pe Reghe?

20 noiembrie 2016 19:51   Fotbal intern
Ultima actualizare:

Atmosfera din vestiarul Stelei s-a stricat rău de tot în ultima perioadă. Înfrângerea de la Chiajna (0-1) a scos la iveală relaţiile reci existente între Laurenţiu Reghecampf şi unii dintre elevii săi, lucru care în cele din urmă nu poate duce decât la plecarea antrenorului.

Steaua actuală nu e decât o umbră palidă a echipei cu care Reghecampf domina fotbalul românesc în primul său mandat la cârma roş-albaştrilor. Acum nimic nu se mai leagă, nici jocul şi nici rezultatele, emblematică în acest sens fiind imaginea catastrofală cu care steliştii s-au făcut de ruşine în meciul de sâmbătă cu Concordia Chiajna. 

Mai grav e faptul că în tabăra roş-albaştrilor a apărut o ruptură vizibilă între antrenor şi jucători. Cel care plăteşte deocamdată oalele sparte e Alin Toşca, fundaşul intrat de curând în circuitul naţionalei. La Chiajna, Toşca n-a stat pe teren decât jumătate de oră, fiind umilit de Reghe cu o schimbare prematură. Fotbalistul n-a rămas dator, trecând pe lângă antrenorul său ca trenul printr-o gară părăsită.

“În seara asta a jucat slab şi l-am scos. A fost a patra pasă greşită. Când Toşca joacă, el trebuie să ştie că joacă pentru Steaua. E căpitanul de rezervă, dar trebuie să fie mult mai concentrat. Atunci când intri şi joci cu Chiajna, trebuie să ai o altă reacţie. Este o lecţie pentru toţi jucătorii. Dacă nu joci bine, stai pe bancă!”, a explicat Reghecampf, încercând să arate că totul e sub control.

La Chiajna, cei doi nici măcar nu s-au privit în ochi pe marginea terenului, semn că „războiul” e unul de durată. De altfel, primele semne privind tensiunea pe axa Reghecampf – Toşca au apărut începând de la meciul de tristă amintire cu Manchester City (0-5), atunci când antrenorul şi-a criticat la scenă deschisă jucătorul. Din postura de fost căpitan al Stelei şi de lider al vestiarului, Alin Toşca are însă la dispoziţie o armă destul de eficientă în asemenea cazuri. Astfel, nu-i exclus ca unii dintre stelişti să nu-l mai aibă la inimă pe Reghe şi să forţeze o schimbare pe banca tehnică prin evoluţii slabe pe teren. Aşa s-ar explica şi scăderea de formă a jucătorilor-cheie, cum sunt Adi Popa, Boldrin şi De Amorim. „Sunt foarte multe lucruri pe care nu le-am făcut cum trebuie. Mai rău de atât nu se poate”, e o declaraţie dată de Reghecampf care alimentează existenţa unui boicot al fotbaliştilor cu greutate din lotul Stelei.

S-a rupt şi «hora» de la mijlocul terenului

Atunci când totul era în ordine, Reghecampf şi jucătorii obişnuiau să se strângă pentru o scurtă şedinţă la mijlocul terenului, la final de meci, indiferent de rezultat. Ei bine, acest lucru nu s-a întâmplat la Chiajna, la fel ca în urmă cu două luni, la eşecul de acasă cu CFR Cluj. Atunci, Reghe a găsit ceva justificări, însă acum n-a mai zis nimic.

Gigi Becali trage de timp

Cum Reghecampf are în contract o clauză avantajoasă în cazul în care va fi demis (se vorbeşte de un milion de euro), patronul Stelei e legat de mâini în acest sens până în vara lui 2018, atunci când expiră înţelegerea cu antrenorul. Până atunci, Becali speră într-o revitalizare miraculoasă începând cu primăvara anului viitor, când se va da lupta pentru titlu.

Mai multe