Incidente la meciurile Anglia - Ungaria și Albania - Polonia. FIFA a deschis o anchetă

13 octombrie 2021 14:48   Fotbal intern
Ultima actualizare:

Etapa cu numărul 8 din preliminariile Campionatului Mondial 2022, zona europeană, a fost marcată de câteva incidente provocate de spectatori. La Londra, pe Wembley, la începutul meciului Anglia - Ungaria (1-1), suporteri ai oaspeților s-au luptat cu forțele de ordine care încercau să restabilească ordinea. La Tirana, meciul Albania - Polonia (0-1) a fost întrerupt circa 20 minute după ce localnicii au aruncat cu obiecte pe teren.

Federația Internațională de Fotbal Asociație (FIFA) a condamnat cu tărie, într-un comunicat, incidentele dintre fanii maghiari şi poliţia britanică, petrecute la meciul Anglia - Ungaria (1-1). "FIFA examinează rapoartele despre evenimentele serii pentru a determina răspunsul cel mai potrivit posibil. (...) FIFA manifestă în mod clar toleranţă zero în faţa unui astfel de comportament intolerabil în lumea fotbalului", s-a precizat într-un comunicat.La începutul meciului de pe Wembley, poliţia britanică a trebuit să intervină în sectorul în care se aflau suporteri ai Ungariei pentru a-l reţine pe unul dintre ei suspectat că a proferat insulte rasiste la adresa unui steward. Incidentul nu este unul izolat în ceea ce îi privește pe maghiari. Luna trecută, la Budapesta, în meciul tur câștigat de Anglia cu 4-0, jucătorii englezi Jude Bellingham şi Raheem Sterling au fost ţinta unor scandări rasiste. Federaţia de la Budapesta a fost amendată cu 200.000 de franci elveţieni (186.500 de euro), iar echipa Ungariei a fost obligată să dispute două meciuri cu porţile închise, dintre care unul cu suspendare.De asemenea, FIFA studiează şi incidentele produse la meciul de la Tirana, Albania - Polonia (0-1). Acesta a fost întrerupt peste 20 de minute, din cauza faptului că fanii gazdelor au aruncat obiecte pe teren după ce polonezul Karol Swiderski a deschis scorul, în minutul 77. Jucătorii oaspeți s-au bucurat în dreptul peluzei gazdelor, iar fanii din acest sector i-au ”bombardat” cu sticle și pahare din plastic, brichete şi alte obiecte, determinându-i să părăsească terenul.

Înainte de incidentul care a dus la suspendarea partidei, mijlocaşul polonez Piotr Zielinski a fost, de asemenea, vizat de un obiect aruncat din mulţime. De asemenea, interviul acordat de Swiderski după meci a fost scurtat, deoarece selecţionerul polonez Jakub Kwiatkowski l-a încurajat să plece, deoarece fanii aruncau din nou cu sticle spre el.

Mai multe