Inter şi Milan au ajuns nişte chinezării

20 mai 2017 20:04   Fotbal intern
Ultima actualizare:

Milano era cândva un pol de putere al fotbalului mondial, dar acum nici pe plan naţional nu-şi mai poate încorda muşchii. Cea mai tare echipă din Lombardia a devenit Atalanta, singura calificată în cupele europene. Milan şi Inter au rămas iar pe dinafară din cauza managementului de tip chinezesc.

Ce se întâmplă cu „Rossoneri”, de 7 ori câştigători ai Ligii Campionilor, capitol la care doar Real Madrid îi depăşeşte, e de domeniul fantasticului! Silvio Berlusconi s-a săturat de fotbal, măcinat de problemele cu justiţia şi marginalizat în politică, şi a decis să vândă. De ceva timp tatona terenul pentru obţinerea unui preţ bun pentru cea mai titrată chipă italiană la nivel european, şi nu l-a obţinut decât în urmă cu o lună. Sino-Europe Sports Investment Management Changxing Co., Ltd, un consorţiu chinezesc gigant, i-a plătit fostului prim ministru al Italiei suma totală de 830 de milioane de euro şi tranzacţia s-a semnat la 13 aprilie 2017.

Odată văzuţi în posesia noii jucării, asiaticii au început să se dea în stambă! Au anunţat că puţini dintre actualii jucători şi antrenori vor rămâne din vară, clubul urmând să intre într-o transformare totală. Efectul: AC Milan n-a mai câştigat de atunci niciun meci în Seria A, unde a înregistrat două înfrângeri şi trei egaluri. Asta înseamnă doar locul şase, dar Fiorentina o poate doborî în această etapă până pe 7.

Concitadina Inter e vecină de suferinţă şi se află într-o situaţie chiar mai proastă! Asta pentru că „Nerazzurri” sunt deja de patru ani pe mâna asiaticilor şi le pot garanta cu propriul exemplu fanilor lui AC Milan că lucrurile nu se vor schimba în bine. Vânduţi mai întîi în 2013 indonezianului Erick Thohir, care în 2016 a cedat clubul mai departe chinezului Zhang Jindong, patronul Suning Holdings Group, interiştii sunt ca nişte boxeri în pragul KO-ului! De când a intrat pe mâna acestor amatori, care au schimbat deja 7 antrenori şi se joacă de-a transferurile, fosta campioană a Europei în 2010 a bifat un loc 4, un loc 5 şi două locuri 8. Şi, din păcate, nu e decât începutul!

Roma şi Bologna s-au dat cu americanii

În Serie A doar alte două cluburi mai au patroni din afara Italiei. AS Roma e deţinută din 2011 de patru asociaţi americani, cel mai important fiind Thomas DiBenedetto, care mai este patronul lui Liverpool şi al echipei de baseball, Boston Red Sox. Alături de el mai investesc la „Giallorossi” James Pallotta, co-proprietar al clubului de baschet, Boston Celtics, Michael Ruane şi Richard D’Amore. De asemenea, Bologna este deţinută de canadianul Joey Saputo, care mai patronează şi clubul din MLS, Montreal Impact.

Mai multe