Ionuţ Badea: ”Dacă nu se continuă cu acest staf pentru 2020, ar trebui să vină acum alt selecţioner”

9 septembrie 2017 15:21   Fotbal intern
Ultima actualizare:

Antrenorul secund al echipei naţionale Ionuţ Badea consideră că actualul staf al primei reprezentative ar trebui să plece în acest moment dacă nu i se va prelungi contractul cu FRF, pentru a lăsa un timp mai mare de adaptare viitorului selecţioner.

"În mod normal, dacă nu se continuă cu acest staf pentru 2020, ar trebui să se întrerupă (n.r. - colaborarea). De ce? Pentru ca următrul antrenor să aibă o perioadă de adaptare mai lungă decât a avut acest staf. Asta gândesc şi mi se pare normal ca, în condiţiile în care nu vom continua în această formulă, ar trebui să vină altcineva pentru 2020", a declarat Badea, la Digi Sport.

Badea a explicat neconvocarea lui Denis Alibec la ultimele meciuri ale naţionalei prin faptul că atacantul FCSB nu munceşte pentru echipă.

"Christoph Daum nu are nimic cu Alibec. Dimpotrivă, a vorbit mreu la superlativ despre el. E un jucător cu o extraordinar de mare calitate pentru atac. Singurul lucru pe care nu l-a pus prea mult în evidenţă este munca sa pentru echipă. La echipa sa de club, mulţi jucători aleargă pentru el. Am observat la Denis că, după ce nu a fost convocat, imediat a avut acele două meciuri cu Sporting, de puteai să spui că este un alt jucător", a spus Badea.

Antrenorul secund s-a plâns şi el de lipsa de valoare a generaţiei actuale de jucători, care nu poate forma o echipă naţională competitivă pe plan internaţional.

"Echipa naţională este produsul a tot ceea ce s-a întâmplat pe parcursul mai multor ani. Nu putem spune că ce avem acum am pus bazele acum doi ani. Nu, sunt ani mulţi în spate, în care nu s-a făcut nimic, iar acum suntem <beneficiarii> unei echipe care nu poate fi competitivă la nivel internaţional", a precizat el.

Mai multe