Iordănescu: "Fotbalul românesc avea nevoie de un antrenor cu experienţă"

27 octombrie 2014 18:03   Fotbal intern
Ultima actualizare:

Noul selecţioner al echipei naţionale, Anghel Iordănescu, a declarat că a acceptat postul, la insistenţele preşedintelui FRF, Răzvan Burleanu.

"Am spus că este o situaţie specială şi cred că trebuia să aducem un antrenor cu un anumit profil. Între antrenorii pe care i-am nominalizat a fost Mircea Lucescu. Revin la echipa naţională, am fost opt ani la cel mai înalt nivel. Am acceptat în urma discuţiilor cu Burleanu pentru că fotbalul românesc este într-o situaţie specială, avea nevoie de numirea unui antrenor cu experienţă. I-am adus pe Moldovan, Isăilă şi Badea deoarece am considerat că sunt antrenori tineri, cu performanţă şi caractere puternice. Putem să ducem o campanie la bun sfârşit şi să calificăm echipa unde ne dorim", a declarat Iordănescu. În staff nu e deocamdată un antrenor cu portarii şi nici preparator fizic.

"Au fost două variante ideale, cei mai titrați antrenori: Lucescu și Iordănescu. Ei se încadrau în profilul selecționerului pe care îl căutam. L-am dorit pe Lucescu, a vrut și el asta, merita pe deplin, a vrut să susțină un proiect național. Din păcate, nu s-a putut acum, cei de la Şahtior nu au agreat această variantă", a spus şi Burleanu.

Mai multe