Islanda, o minune de naţională!

7 septembrie 2015 21:50   Fotbal intern
Ultima actualizare:

Prezenţa Islandei la Euro de anul viitor e privită de multă lume ca un „accident”.

Lucrurile nu stau chiar aşa, „pescarii” islandezi culegând acum roadele unui management exemplar.

- Au ratat „la mustaţă” Mondialul din Brazilia. Calificarea la Euro 2016 a fost precedată de o altă campanie strălucită, în care Islanda a trecut de puţin pe lângă prezenţa la CM 2014. În urmă cu doi ani, islandezii au fost eliminaţi de Croaţia la „baraj”.

- Din spate vine o altă generaţie de aur. Succesul de acum nu e unul de conjunctură. La  finalul săptămânii trecute, naţionala Under 21 a Islandei a bătut Franţa cu 3-2 în preliminariile Euro 2017. 

- Meseria de antrenor, la mare căutare. La o populaţie totală de 330.000 de locuitori, Islanda avea în 2010 un număr de 630 de tehnicieni care au absolvit cursuri organizate de UEFA. În procente, cel puţin 0,2% din populaţia Islandei se ocupă de antrenorat.

- Investiţii masive în infrastructură. Iernile lungi şi friguroase din Islanda i-au făcut pe nordici să construiască aproximativ 200 de terenuri artificiale de diverse dimensiuni, multe acoperite, pe care copiii să poată juca fotbal pe tot parcursul anului.

- Sportul, o mândrie naţională. Calificarea în premieră a naţionalei de fotbal la un turneu final e doar cireaşa de pe tortul sportului islandez. În aceste zile, ei participă la CE de baschet, în timp ce echipa de handbal masculin e o forţă, fiind vicecampioană olimpică în 2008.

Miss Islanda sare cu prăjina!

La 24 de ore după ce Islanda obţinea o victorie uriaşă în Olanda (1-0), la Reykjavik s-a decernat titlul de Miss Islanda. Câştigătoarea, Arna Yr Jonsdottir, e o tânără de 20 de ani pasionată de sport. Înainte de a-şi etala frumuseţea pe podium, Arna a participat cu rezultate notabile în proba de săritură cu prăjina.

Mai multe