Ivan, noul Costea? Craiova s-a lăcomit şi i-a blocat transferul la Brugge

1 februarie 2017 11:40   Fotbal intern
Ultima actualizare:

Andrei Ivan, 20 de ani, este unul dintre cei mai promiţători tineri din Liga 1, ofertele pentru el din străinătate venind constant. CS U Craiova a vrut însă tot timpul mai mult decât se oferea, chiar dacă echipele interesate au tot plusat.

Ultima ofertă refuzată pare însă o decizie prostească din partea oltenilor şi aduce aminte de filosofia falimentară din perioada craiovei lui Adrian Mititelu. FC Brugge a vrut să ia din România pe ultima sută de metri nu unul, ci doi jucători. Pe lângă dinamovistul Rotariu, pe care a dat 2,2 milioane de euro, belgienii l-au dorit cu ardoare şi pe Andrei Ivan, pe care au oferit 3 milioane de euro. Craiova a spus însă nu, cerând 4 milioane în schimbul "perlei" sale. Brugge n-a vrut să plătească atât, cel puţin deocamdată, şi transferul a picat. Jucătorul rămâne în Liga 1 cel puţin până la vară, când nu se ştie ce se poate întâmpla. Riscul este enorm, mai ales că, exceptând vârsta şi anumite calităţi, nimic nu-l recomandă pe Ivan să valoreze 4 milioane de euro. În ultimul timp n-a avut realizări prea mari şi nici la echipa naţională nu s-a impus, astfel încât oltenii pot regreta în viitor că n-au acceptat oferta belgienilor din această iarnă.

Decizia lui CS U aduce aminte de modul în care a procedat Adrian Mititelu cu Florin Costea, pe care a cerut tot timpul cu un milion de euro mai mult decât ofereau cluburile interesate. Până la urmă, deşi a avut şi 4 sau 5 milioane de euro oferiţi de Benfica şi FC Koln, Costea a rămas la Craiova şi s-a ratat, iar Mititelu l-a pierdut ulterior gratis. Rămâne de văzut dacă coarda întinsă de olteni se va rupe şi în cazul lui Ivan sau, într-adevăr, vor da lovitura la vară după o licitaţie la care se pare că participă şi olandezii de la PSV Eindhoven.

Mai multe