Julio Cesar, demonul devenit îngerul Braziliei

29 iunie 2014 19:18   Fotbal intern
Ultima actualizare:

Brazilia a câştigat penaltiurile cu Chile şi a mers în sferturile Campionatului Mondial datorită lui Julio Cesar, care a apărat două lovituri. Lacrimile de bucurile ale acestuia de la finalul partidei ascund însă răni mai vechi.

În sferturile Mondialului din Africa de Sud, brazilienii au pierdut 2-1 cu Olanda, iar Julio Cesar, gafeur la ambele goluri înscrise de Sneider, a fost scos principal vinovat al eliminării. Atunci s-a spus că pentru el, cariera internaţională a luat sfârşit.

Totul prindea contur anul trecut, când era doar rezervă la Quens Park Rangers, în liga a II-a din Anglia, iar Scolari a spus că nu-l va selecţiona. Confirmarea părea să vină în ianuarie, când, la 34 de ani, spunea adio fotbalului european şi pleca să joace la FC Toronto.

Pe ultima sută de metri, Scolari a decis însă să-l ia în lotul pentru Mondial. Cesar a apărat fantastic în jocul din optimi şi s-a scos pentru greşelile din urmă cu patru ani. „Am suferit enorm după acel joc cu Olanda.

S-a spus că sunt terminat, dar nu mi-am pierdut niciodată speranţa. Emoţiile m-au copleşit după meciul cu Chile, gândindu-mă prin ce calvar am trecut”, a spus fostul demon, actualul înger al Braziliei.

Dacă eşti pasionat de fotbal, acum ai şansa de a câştiga o tabletă şi alte zeci de premii! Intră pe secţiuea dedicată Campionatului Mondial de pe dolce-sport.ro şi participă la concurs. AICI aveţi link catre concursul cu întrebări din istoria Mondialelor de fotbal.

Mai multe