Juventus l-ar putea titulariza pe Radu Draguşin în finala Supercupei Italiei

20 ianuarie 2021 13:16   Fotbal intern
Ultima actualizare:

Întrecută de Inter Milano (0-2), în campionat, duminică, Juventus Torino se confruntă cu probleme de lot înaintea disputei cu Napoli, de astăzi, din Supercupa Italiei. În acest context, presa peninsulară estimează că e posibilă titularizarea lui Radu Drăgușin.

Pentru această confruntare, Juventus contează pe șase apărători după ce Merih Demiral s-a accidentat. Iar locul acestuia ar putea fi luat de internaționalul român de tineret Radu Drăguşin (18 ani). Promovat în lotul de seniori toamna trecută, acesta a fost titularizat în optimile de finală ale Cupei Italiei, în urmă cu o săptămână, în partida câştigată (3-2), după prelungiri, în faţa formaţiei Genoa.Antrenorul Andreea Pirlo se confruntă cu mari probleme de lot înaintea finalei. Demiral a acuzat probleme musculare după partida cu Inter Milano. Şi Dybala este accidentat, în timp ce De Ligt, Cuadrado şi Sandro sunt indisponibili după ce s-au infectat cu noul coronavirus. În absenţa lui Demiral, Pirlo îi are la dispoziţie pe Bonucci, Chiellini şi Drăguşin în zona centrală a defensivei.

Radu Drăgușin s-a născut în 3 februarie 2002, la București, într-o familie cu trecut sportiv. Mama lui, Svetlana Simion, a practicat baschetul, iar tatăl, Dan Drăgușin, a jucat volei, ambii evoluând pentru echipele reprezentative. Atras spre fotbal de vărul său, Vlad Bărbulescu, tânărul a început să practice acest sport la 7 ani, la Sport Regal, fiind supervizat de antrenorul Iulian Stavrică. În 2018, datorită calităților sale, Radu Drăgușin a avut oferte de a pleca la cluburi precum Paris Saint-Germain sau Atletico Madrid. În cele din urmă, a optat pentru Juventus, fiind transferat pentru 250.000 de euro. În octombrie 2019, pe când avea 17 ani, a fost chemat de Maurizio Sarri să se antreneze cu prima echipă a ”Bătrânei Doamne”. Iar Andrea Pirlo l-a inclus în lot în noiembrie trecut. Internațional U17, U19 și de tineret, Drăgușin s-a calificat cu echipa României la turneul fnal al Campionatului European U21 de anul viitor.

Disputa din Supercupa Italiei este programată astăzi (miercuri, 21 ianuarie), la ora 22.00. Juventus și Napoli s-au înfruntat și în finala Cupei Italiei de anul trecut, atunci când gruparea din sudul Peninsulei a cucerit trofeul după loviturile de departajare. 

Mai multe