Klose sau istoria unui golgheter

9 iulie 2014 21:03   Fotbal intern
Ultima actualizare:

Brazilianul Ronaldo marca în 2006 al 15-lea gol la Mondiale şi îl depăşea pe neamţul Gerd Müller, care a rămas cu 14. Revanşa pentru nemţi a venit însă marţi seara, când Klose a înscris exact Braziliei şi chiar sub ochii lui Ronaldo golul cu numărul 16. Klose n-a fost cel mai complet sau de temut atacant din lume.

Talentul său de a se lipi la gol l-a făcut să ajungă totuşi la nişte cifre extraordinare. Mondialul din Brazilia a fost al patrulea pentru el şi în fiecare a reuşit să marcheze. La debutul din Coreea şi Japonia, în 2002, când Germania a jucat finala, a lovit de cinci ori.

La turneul de acasă, din 2006, a câştigat titlul de golgheter tot cu cinci reuşite, în Africa de Sud 2010 a marcat de patru ori, iar în Brazilia a înscris deja de două ori. Asta l-a făcut să devină singurul jucător din istorie care a marcat cel puţin patru goluri la trei Mondiale diferite şi golgheterul All Time al Germaniei, cu 71 de goluri. De asemenea, din 2001 când a debutat la naţionala „panzerelor”, Klose a fost ca un talisman pentru nemţi. Germania n-a pierdut niciun meci în care atacantul de 36 de ani a marcat.

Mai multe